caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

Elucubrațiile lui Ion Coja

de (22-1-2012)
22 ecouri

Cadru universitar (din nefericire… încă, din câte știu), Ion Coja a devenit promotorul neo-legionarismului românesc. Și la fel de… promotor al negaționismului Holocaustului, stilul său doct dovedindu-se o spoială a huliganismului funciar al personajului, după cum reiese din ultimul interviu acordat într-un blog de pe internet, numit „Fața nevăzută a lumii”, pepinieră a neofascismului în versiune neaoș-românească, condus de un oarecare Andrei Ciubotariu.

Chiar din primele rânduri, Coja își dezvoltă – dacă-i lăsat! – teorii enunțate încă de acum vreo zece ani, cu prilejul unei conferințe pe care a ținut-o la sala Dalles, când pretidea că o jumătate de milion de evrei au fost „încetățeniți în mare taină în România, fără să se publice nimic despre aceasată invazie și fără ca vreun oficial să se opună”, după cum amintește intervievatorul care… nu semnează consemnarea interviului.

În răspuns, Coja nu ezită să divulge chiar sursele „sigure ale acestei informații, în persoanele unui… consilier al actualului președinte Traian Băsescu și a unui „evreu de treabă”, care i-ar fi precizat cifra finală a evreilor care ar urma să se stabilească în continure în România, adică – încă o dată cifra inițială, un milion în cap”! Argumentând că nu intenționează să vină toți deodată, ci cu miile, treptat-treptat, conform „unui plan bine-pus la punct”! Aceasta, ca urmare a declarației – tot pe Internet – a unei înalte oficialități iraniene, care ar fi constatat că „zilele Statului Israel ar fi numărate” și că evreii „lucizi” ar recurge la ceea ce în cărțile lui Philip Roth s-ar numi „soluția diasporistă”!

În continuare, Ion Coja vorbește despre „schizofrenia evreilor sioniști” care „au planificat și înființat statul Israel cu un dispreț total pentru viața oamenilor, inclusiv al evreilor”. Urmând o teorie de o „originalitate” la care ar putea ajunge numai o minte rău de tot bolnavă și care pretinde că Holocaustul ar fi fost o „strategie sionistă” pentru a determina declararea oficială, în 1948, a Statului Israel și că victimele Holocaustului ar fi fost „evreii de proastă calitate, evreii degenerați”, după ce ar fi fost supuși de sioniști unei adevărate selecții, aceștia considerând că „evreii săraci nu meritau să supraviețuiască”. Iar membrii comisiei Elie Wiesel, ca și cei de la Institutul de Cercetare a Holocaustului sunt numiți niște „mincinoși! Niște trântori mai răi și mai jalnici decât cei care au lucrat cândva la Institutul de istorie a PCR”.

Pe firul aceleiași demonstrații docte și vizionarist-aberante, este demonstrată relația strânsă a Statului Israel cu instaurarea – și căderea – comunismului în România, scopul final fiind „mutarea Israelului în România”, pledându-se pentru înlocuirea termenului de „revenire” a evreilor cu cel de „invazie”.

De vreo trei ori în decursul aceluiași interviu, nu înainte de a-i declara pe ultimii trei președinți ai României „trădători de țară”, Coja se plânge că nici publicațiile de mare tiraj, nici agențiile străine cărora le-a trimis, tradusă în engleză, teoria sa, nu au reacționat în nici un fel. Aici, i-aș da răspunsul: fiindcă înțelepciunea, care la nivel politic se traduce prin arta diplomației, indiferent ce popor caracterizează, previne „să nu te pui cu nebunii”, căci nu văd ca nici cea mai strălucită inteligență a unei minți omenești normale totuși, să ajungă la asemenea teorii demențiale!

Dacă legile contra discriminării și a negaționismului se aplică în România, asemenea legi existând, de altfel, în cele mai multe țări democrate europene, atunci un eventual act de acuzare alcătuit contra lui Ion Coja ar trebui să le „dea o pâine albă-delicatesă” celor mai străluciți avocați de care dispune România.

Ecouri

  • Ioan Rosca: (23-1-2012 la 03:23)

    Puteti „combate” si fara instigarea la incarcerarea adversarului? Sau numai intimidarea e scopul? Daca ati fi unul din acei straluciti avocati asmutiti spre domnul Coja, ar trebui intii sa demonstrati falsitatea tezei planului de reinstalare a evreilor in Romania, fizica sau economica. Ca nu au profitat masiv de ghisefturile tranzitiei si nu ne vor coloniza ca sa-si administreze achizitiile. Ca nu vom ajunge iar la distributia averilor din 1938. Daca ati reusi asta , ar trebui apoi sa aratati ca ingrijorarea unui roman fata de un astfel de posibil plan, fie el neconfirmat, nu e legitima si patriotica, profund constitutionala. Caci si in Palestina s-a inceput cu cumparari de teren si active, nu? Vazind cum au evoluat lucrurile, nu avem dreptul sa fim atenti ca sa nu patim cumva la fel, vazind ca izraelienii au pus mina pe active romanesti importante si ca filosemitii mediatici ne indoctrineaza neobosit, agentii lor politici reusind sa incrimineze nationalismul romanesc la Bucuresti, ceea ce nu se va intimpla niciodata nationalismului evreiesc la Tel Aviv?

  • Petru Clej: (23-1-2012 la 03:36)

    Domnule Ioan Roșca, Ion Coja este cel care trebuie să-și demonstreze elucubrațiile, cu afirmații de genul că unu până la două milioane de evrei au primit cetățenia română. Și tot Ion Coja este cel care a fost cercetat penal sub bănuiala de încălcare a Legii 107/2006 privind negarea Holocaustului (dar niciodată inculpat). Nu știu ce s-a întâmplat în 1938 și ce averi s-au distribuit, știu însă că în acel an guvernul Goga-Cuza a retras cetățenia română unui număr de peste 200000 de evrei, prima măsură discriminatorie dintr-un lung șir care s-a încheiat în lagărele de exterminare din Transnistria.

    Sunteți cumva neo-legionar, domnule Roșca? Și n-ați aflat că se scrie „israelieni” nu „izraelieni”?

  • Teodor I. Burghelea: (23-1-2012 la 03:40)

    Comentariul semnat de Ioan Rosca este halucinant si ii castiga acestei persoane un loc de frunte in Partidul Teapa si Turbinca.
    Din punct de vedere al logicii matematice, ceea ce sustine aceasta persoana este o ineptie absoluta in cel mai bun caz: omul cere sa demonstram cu ARGUMENTE ca o afirma latrata de coja timp de vreo zece ani in presa FARA ARGUMENTE (in afara de „sursele secrete” si „evreul de treaba” care l-a pus la curent). Chiar nu realizati ridicolul imbecilizant al situatiei? De fapt, cred ca nu – pentru cei ca dvs aceasta este a doua natura…

    In orice caz, bun venit in PTT – tocami ati intrat pe USA.

  • Teodor I. Burghelea: (23-1-2012 la 04:00)

    Fiindca nu sunt sigur ca logica matematica este materia preferata a neo-legionarilor nostri, sa ii ofer gratuit lui Ioan Rosca o mica lectie, sperand ca ii va trezi curiozitatea pentru aceasta materie.

    Propozitia P1: Ioan Rosca a facut o afimatie fara continut logic fiindca a cerut contra-demonstratia unei afirmatii facute initial fara nici o demonstratie, lucru ce este dpdv al logicii un nonsens.

    Propozitia P2: Ioan Rosca este fie ignorant, fie rau voitor, fie ambele.

    Legatura logica intre P1, P2 este..: Propozitia P1 implica Propozitia P2.

    Pentru a demonstra ca P2 este fie falsa fie cu o valoare de adevar incerta, trebuie sa demonstrati ca propozitia P1 este falsa.

    Va incumetati?

  • Ioan Rosca: (23-1-2012 la 05:01)

    Vreti sa ma invatati matematica, logica, drept sau filo-israelism domnilor (am pus s-ul de rigoare)? Lasati speculatiile pentru tipi mai fragili. Daca nu stiti nimic despre statisticile economice ale anului 1938, puneti mina pe carti sau intrati in arhive. Daca nu ati aflat nici afirmatiile inaltilor oficiali de la Tel Aviv despre achizitiile masive din Romania – puneti mina pe ziare sau Internet. Daca nu stiti nimic despre ce au patit palestinienii dupa ce au vindut niste pamint si au primit niste coloni- puneti mina pe inima. In fine daca nu stiti nici faptul ca toate rezolutiile ONU impotriva agresiunilor sioniste au fost stopate cu veto de SUA, care a luat cirma acum si la noi… puneti mina pe ‘alde Coja. Legiferarea delictului „antisemit” si folosirea acestui abuz anticonstitutional pentru paralizarea apararii intereselor romanesti este dovada ca in Romania strainii iau puterea. Ceea ce incalca democratia si ma obliga sa intervin, chiar daca , sau poate tocmai pentru ca, nu sint de loc simpatizant legionar.

  • Petru Clej: (23-1-2012 la 05:18)

    Vreti sa ma invatati matematica, logica, drept sau filo-israelism domnilor (am pus s-ul de rigoare)? Lasati speculatiile pentru tipi mai fragili.

    Sunteți ignorant, dar măcar ați învățat cum se scrie corect „israelian”. Speculațiile le faceți dumneavoastră și vă e imposibil să le demonstrați.

    Daca nu stiti nimic despre statisticile economice ale anului 1938, puneti mina pe carti sau intrati in arhive.

    Care sunt acele statistici? De decretele Goga-Cuza ați auzit, că tot e vorba de 1938?

    Daca nu ati aflat nici afirmatiile inaltilor oficiali de la Tel Aviv despre achizitiile masive din Romania – puneti mina pe ziare sau Internet.

    Cum ați spune dumneavoastră și cei de teapa voastră, jidanii cumpără România.

    Daca nu stiti nimic despre ce au patit palestinienii dupa ce au vindut niste pamint si au primit niste coloni- puneti mina pe inima. In fine daca nu stiti nici faptul ca toate rezolutiile ONU impotriva agresiunilor sioniste au fost stopate cu veto de SUA, care a luat cirma acum si la noi… puneti mina pe ‘alde Coja.

    Paranoia antisemită. Când mergeți să vă coonsultați la psihiatru. Și oricum, ce legătură are cu România?

    Legiferarea delictului “antisemit” si folosirea acestui abuz anticonstitutional pentru paralizarea apararii intereselor romanesti este dovada ca in Romania strainii iau puterea. Ceea ce incalca democratia si ma obliga sa intervin, chiar daca , sau poate tocmai pentru ca, nu sint de loc simpatizant legionar.

    Delictul antisemit nu e legiferat ca atare, ci orice incitare la ură interetnică și religioasă. Dumneavoastră sunteți un dușman al democrației, fiind extremist de dreapta, plin de ură patologică împotriva evreilor.

  • Teodor I. Burghelea: (23-1-2012 la 07:22)

    Domnule Rosca,

    Vad ca mica lectie de logica matematica (este de fapt un nume pretentios, studentii mei ar numi-o „logica la mintea cocosului”) nu v-a servit la absolut nimic. Continuati cu incapatanare acelasi discurs ridicol si retardat. In lipsa de argumente, va reduceti la „da’ ati auzit ca”, „da de statisticile din anii 38…?” etc. Eu numesc ceea ce debitati dumneavoastra non-dialog, sau daca doriti dialog de spelunca unde dupa a treia bere tot prostul este expert in toate si are chef de polemica.

    Mai fac o ultima incercare de alfabetizare (pentru lectiile viitoare voi accepta doar Visa, MasterCard si American Express). Rezolvati corect problema de mai jos, si promit sa va accept dreptul la replica:

    „Sa se demonstreze ca numarul victimelor Holocaustului din Romania ridicat la puterea a treia este mai mic decat numarul victimelor terorii iudeo-comuniste.”

    Ce ziceti, acceptati aceasta provocare de natura profund intelectuala? Daca nu, ce-ar fi sa nu mai postati?

  • Andrea Ghita: (23-1-2012 la 08:59)

    Din pacate afirmatiile vehiculate de Ioan Rosca sunt mult mai usor de insusit, decat argumentatia logica, elevata si ironica a persoanelor competente care ii demonteaza tezele halucinante. Eu consider ca Domnul I.R. nu e doar ignorant si de reacredinta, ci si periculos!

  • Petru Clej: (23-1-2012 la 09:36)

    Iata ce scria intr-un comentariu postat aici acum sase luni acest antisemit delirant:

    Ioan Rosca
    piatauniversitatii.com

    2011/08/01 la 09:16

    Ma mir cit de jos ai ajuns Stefane, la ce te pretezi alaturi de acest Clej si de ceilalti mercenari filosemitizanti/filocorporatisti/filoprogresiti/filodomesticitori. Agenti jalnici ai descopunerii inginerizate. Nu mi-as fi imaginat, in ianuarie 1990, pe ce fagas te va duce drumul spre finantarea Romaniei Libere. Pareai un om de calitate, atunci cind Mirela ne-a facut cunostinta. Marturisesc ca nu am avut instinct. Daca mai poti, sa-ti fie rusine pentru participarea la lichidarea Romaniei. Puteai sa cistigi o piine mai curat.
    Cind vreti, tu si ceilalti Cleji, sa va imaginati un dusman, revoltat de misiunea voastra (transparenta in comparatia Eminescu-Breivik) nu va limitati la Vadimi, neolegionari, traditionalisti etc. Ginditi-va si la alde’ mine, care va detesta de pe pozitii ce nu va pot conveni, considerindu-va agenti patogeni ai conditiei umane, paraziti mutanti. Nu-mi tineti si mie niste cursuri de neomorala coloniala niste lectii de “modernitate” inrobitoare sau dezagreganta? Sau, in cazuri ca al meu, nu mai trebuie pierduta vremea cu discutiile? Semnalati colegilor din CIA/Mossad/KGB/SRI/ETC- sa rezolve problema. Direct, sau printr-un instrument controlat de uzurpatori.
    Ioan Rosca

    Stefan, cand l-ai cunoscut in 1990 ai realizat ce extremist de dreapta era acest individ?

  • Tania Iancu: (23-1-2012 la 10:24)

    „Legiferarea delictului “antisemit” si folosirea acestui abuz anticonstitutional pentru paralizarea apararii intereselor romanesti este dovada ca in Romania strainii iau puterea.”

    Domnul Rosca probabil ca nu traieste in Romania. De 10 zile, mii de cetateni ai Romaniei incearca sa-i dea jos de la putere pe cativa cetateni romani. N-am auzit sa se strige impotriva nici unui strain. O mana de cetateni romani, care formeaza Guvernul Romaniei, prin abuzuri, „paralizeaza apararea intereselor romanesti”.Nici macar diversiunile care se incearca printre protestatari nu se refera la „straini”. Protestatarii i-au alungat pe cei din „Noua dreapta” care au incercat sa se infiltreze in randurile lor, ceea ce inseamna ca toate aceste elucubratii nu gasesc teren bun printre cetatenii romani informati si responsabili.

  • Stefan N. Maier: (23-1-2012 la 10:52)

    Petru, daca pot evita sa fac un comentariu rautacios, evit. Fiindca rautatea imi face mie rau in primul rand.
    Cred ca acest Rosca, de care sincer nu-mi amintesc, trebuie inscris automat in PTT si lasat sa se congratuleze acolo cu altii care gandesc ferm si fara indoilei asemenea lui.
    Vad o sansa a noastra de a comunica in principal cu cei care au o cat de mica deschidere care a afla si alte opinii, combatandu-le cu argumente, versus invective. Ceea ce la Rosca si altii ca el nu este cazul.

  • Mike Farkas: (4-2-2012 la 15:40)

    Domnule Rosca, imi revine deosebita placere de a-ti da doua vesti bune.

    Prima: ai obținut o audienta la Mossad.

    A doua: ești printre primii pe lista.

    Felicitari!

  • Iosif Bozintan alias Ovidiu Isaia: (12-2-2012 la 12:40)

    Dar despre elucubratiile impertinente ale lui petru clej nu vorbiti ,Ion Coja este un om care duce inainte demnitatea nationala .Neamul nostru romanesc nu a trait prin milioanele de robi care au pus de bunavoie gitul in jugul strainilor ci prin Horea ,Iancu Jianu ,Avram Iancu ,Corneliu Zelea Codreanu !

  • Petru Clej: (12-2-2012 la 12:58)

    Până la urmă legionaroidului Ovidiu Isaia/Iosif Bozintan i-au cedat nervii și și-a dat arama pe față.

  • grigore: (24-2-2012 la 16:45)

    zice gurile rele ca pnd-ul trebuie sa „traga” electoratul extremist. vadim s-a cam „fumat” shi a venit vremea sa fie schimbat, cu altul. dar, zic eu, sa nu panicam, inca, e doar o zvonistica, gurile rele , batule-ar focu. :-)))

  • Petru Clej: (24-2-2012 la 16:52)

    Cine e „pnd”?

  • Legionaroid "Ion Caranica" alias "Birau Zaharie": (7-3-2012 la 13:17)

    Cinste lui Ion Coja ,ar trebui sa avem mii de Ion Coja ,tot respectul pentru dinsul !

  • Petru Clej: (7-3-2012 la 13:49)

    Rusine lui Coja, potential client al parchetului.

  • Katz Haim: (27-3-2012 la 10:04)

    Ovidiu Isaia ,este numele unuia dintre cei care l-au executat pe Armand Calinescu .
    Caratanase Ion este unul dintre cei care l-au executat pe Stelescu .
    No comment !

  • Propagandist neolegionar Ionel Aurel alias Mercea Gheorghe alias Sandu Anton alias Bradean Ilie alias Adolf alias Bogdan Florea alias Dobrei Pavel: (1-4-2012 la 01:05)

    Armand Calinescu ,calaul de la Grivita ,cred ca si- a meritat soarta ,inainte de a dat ordinul de a se trage in bietii ce muncitori a spus ,,calm domnilor ,avem destul timp pentru a impusca ,, .Asa domnule Katz ca ,pentru poporul roman Ovidiu Isaia este un erou .

  • Petru Clej: (1-4-2012 la 04:38)

    De când reprezintă extremiștii neolegionari – o minoritate nesemnificativă – poporul român?

  • z.paceanu: (1-4-2013 la 17:59)

    Eu nu sunt nici matematician, nici politician, nici statistician si nici un alt”cian” sunt un om simplu cu o minte logica (cred) si vreau sa va pun o intrebare pe cat de simpla pe atat de logica: ii credeti pe evrei atat de prosti incat „sa fuga de dracu si sa dea de taica- sau”?

    Au ei probleme cu Palestinenii cu toate ca este dovedit fara comrntarii (biblia ) ca evreii au fost acolo inaintea lor si vor ei sa-si faca statul in Romania unde au avut cel mult un statut de minoritate nationala? Nu va dati seama ce razboaie abea ar iesi? Au evreii acest interes?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Donator anonim (Anonymous donnor)

Într-o zi vom fi chemaţi pe nume. Pe numele sufletelor. Nu există suflete anonime.

Închide
18.223.106.100