caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Băsescu îi compară pe Iliescu, Ponta și Crin Antonescu cu Voronin

de (24-1-2012)

Președintele Băsescu folosit ocazia învestirii noului/vechi ministru de externe pentru a-i ataca pe liderii opoziției

COMUNICAT DE PRESĂ
(24 ianuarie 2012)

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Externe a domnului Cristian Diaconescu

Marţi, 24 ianuarie a.c., a avut loc la Palatul Cotroceni, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Afacerilor Externe a domnului Cristian Diaconescu.

Vă prezentăm discursul susţinut de şeful statului cu această ocazie:

„Domnule ministru, ca de obicei la remanieri, doar Preşedintele vorbeşte; ministrul care a depus jurământul ascultă, şi aşa se termină ceremonia. Aş spune că un lucru extrem de important şi de salutat este că aici se află şi fostul ministru, domnul ministru Baconschi, şi noul ministru, ceea ce este un semnal de continuitate: politica externă a României nu se schimbă o dată cu miniştrii, ci are miezul ei fundamental, care va continua.

Aş vrea să mulţumesc domnului ministru Baconschi pentru modul cum şi-a exercitat mandatul ca ministru şi să vă doresc dumneavoastră succes pentru continuarea mandatului de ministru de externe al României. Aveţi o misiune grea – aş spune, după aspectele televizate, aproape imposibilă -, şi anume aceea că România are forţă să continue, şi acest lucru va trebui să fie principalul mesaj pe care îl transmiteţi omologilor dumneavoastră din Uniunea Europeană, de peste Atlantic şi nu numai.

Se observă o „veselie” a demolării; probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi, şi nu pot să nu observ că mesajul domnului Ion Iliescu – care, nici mai mult, nici mai puţin, aproape de pe masa de operaţie transmitea că Preşedintele în funcţie trebuie să răspundă, în condiţiile în care dânsul încă n-a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revoluţie. Îi vedeam pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta, care susţin nici mai mult nici mai puţin: demisia Preşedintelui, demisia Guvernului, demisia Parlamentului, adică o Românie neguvernată; vedeam activişti din Consiliul Politic al Armatei – chiar astăzi, foşti colonei în Armata României, dar care niciodată n-au fost dincolo de munci agricole, unde făceau propaganda lui Ilie Ceauşescu – manifestând viguros împotriva a ceea ce s-a făcut până astăzi pentru redresarea României, şi, foarte adevărat, am văzut în aceste ultime două săptămâni români nemulţumiţi, pe bună dreptate nemulţumiţi, şi pentru care va trebui şi mai multă explicaţie, şi soluţii. Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători din Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România. Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii, este obiectivul unor oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii, de a crea dezordine, de data aceasta urcându-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire al oamenilor care au trecut printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte – tăieri de salarii, creşteri de TVA, reduceri sau introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii. Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor 90 posibilitatea să se urce pe valul nemulţumirii populare. Este o nemulţumire pe care o ştiu, şi nu de azi, nu de două săptămâni, o ştiu din 2009. Sunt un preşedinte care a câştigat alegerile în condiţiile în care se reduceau câte patru zile de plăţi de salarii pentru toţi bugetarii în lunile noiembrie şi decembrie 2009.

Deci, aveţi o misiune extrem de dificilă – şi o sintetizez din nou: aceea de a recunoaşte nemulţumirea oamenilor pe măsurile care s-au luat, dar care crează României şansa să evolueze pozitiv şi, în acelaşi timp, să probaţi sau să susţineţi cu argumente că România merge înainte.

Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, mesajul lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al „societăţii civile”, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actual şef al fracţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

Domnule ministru, aveţi o misiune grea, în care vă voi susţine, şi sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă poată fi un suport. Vă doresc mult succes în mandatul dumneavoastră! Succes!”

Departamentul de Comunicare Publică
24 Ianuarie 2012

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13561&_PRID=

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Sunteți de acord cu propunerea lui Crin Antonescu de demisie în bloc a parlamentarilor PNL?

Luni 23 ianuarie 2012 in Parlamentul Romaniei, dl. Crin Antonescu, presedintele Partidului Național Liberal, a anuntat ca parlamentarii PNL sunt...

Închide
3.23.101.60