caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

Federația engleză de fotbal în căutarea unui nou antrenor pentru națională

de (9-2-2012)

Federația Engleză de Fotbal (FA) va începe vineri procesul de desemnare a unui nou antrenor în locul lui Fabio Capello caer a demisionat miercuri, în semn de protest față de retragerea de către FA banderolei de căpitan a lui John Terry.

Echipa națională a rămas fără antrenor cu doar patru luni înainte de turneul final al campionatului european de fotbal, unde echipa Angliei face parte din grupa D, alături de Franța, Suedia și Ucraina, care alături de Polonia găzudiește turneul.

Președintele FA, David Bernstein, a declarat că federația ar prefera un antrenor englez sau britanic, dar că până la urmă se caută persoana cea mai potrivită pentru această funcție.

Presa îl prezintă ca favorit pentru funcția de antrenor al naționalei pe Harry Redknapp, care la ora actuală antrenează echipa londoneză Tottenham Hotspur.

Redknapp a spus că se concentrează asupra echipei de club și care mai are șanse că câștige titlul de campioană a Angliei, la luptă cu cele două cluburi din Manchester și  oricum, dacă se clasează pe locul trei, se va califica pentru Liga Campionilor, cea mai bună performanță de mulți ani încoace pentru clubul nord londonez.

Coincidența face ca miercuri, ziua demisiei lui Capello, Redknapp să fi fost achitat de un juriu la un tribunal din Londra de acuzația de evaziune fiscală, ceea ce îi permite acum să se concentreze exclusiv pe cariera sa de antrenor. El s-a declarat șocat de decizia lui Capello de a demisiona.

Antrenorul italian al echipei de fotbal a Angliei s-a arătat în total dezacord cu retragerea de către FA a banderolei de căpitan lui John Terry, care urmează să fie judecat sub acuzația de insultă rasistă la adresa lui Anton Ferdinand, în cursul unui meci dintre Chelsea, echipa lui Terry și Queens Park Rangers, echipa lui Ferdinand.

Procesul va debuta în luna iulie, după turneul final al campionatului european, dar Terry neagă cu fermitate acuzațiile aduse și a promis să se apere cu vigoare în instanță.

Capello, care deține funcția din decembrie 2008, a criticat decizia federației într-un interviu în presa italiană și a intrat imediat în conflict cu conducerea FA, ceea ce a pus ambele părți într-o situație extrem de dificilă.

Acum doi ani, Capello  însuși îi retrăsese banderola de căpitan lui Terry, ca urmare a unui scandal de presă, în care s-a dezvăluit că acesta avusese o legătură intimă cu prietena unui alt jucător de la națională, Wayne Bridge. Capello l-a desemnat căpitan pe Rio Ferdinand, fratele lui Anton, cel a cărui plângere a stat la baza inculpării lui Terry, dar în 2011, banderola i-a revenit din nou lui John  Terry.

Deocamdată, interimatul funcției îl va asigura adjunctul lui Capello, Stuart Pearce, care va fi responsabil de echipă la amicalul cu Olanda din 29 februarie.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Opoziția și problema Guvernului Ungureanu

Avem un premier desemnat. O echipa si un prim ministru care, fie vorba intre noi, arata deocamdata destul de bine......

Închide
3.135.183.89