caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Veronica cine? sau cum șantajează Ghimpu AIE

de (26-2-2012)

Cum am menţionat în articolul Ghimpu renunţă la AIE?! şi în AIE – ostatica lui Ghimpu…, liberalii şantajează coaliţia de guvernare şi vor să se impună ca un partid central, unde ocupă locul trei. Problema gravă este că liderul PL îşi ascunde propriile ambiţii prin invocarea iluzoriilor cerinţe din partea electoratului său. Am vorbit din start despre şantaj politic din partea lui Ghimpu şi posibil mai puţin din partea celorlalţi colegi din partidul lui. Acum acesta se preface victimă a circumstanţelor pentru a atrage simpatia electoratului AIE, dezamăgit în PLDM sau PDM pentru legăturile cu ex-comunistul Igor Dodon. Vorbisem anterior despre rolul de opoziţie pe care îl vor juca liberalii în cadrul coaliţiei de guvernare, fapt confirmat periodic.

Ceea ce le reuşeşte liberalilor este să inducă în eroare opina publică, spunând că nu cunoaşte informaţii despre biografia Veronicăi Bacalu, candidata AIE la președinție. Dar îmi permit să-i adresez o întrebare dlui Ghimpu şi liberalilor în general- Ce partid este PL, dacă având informaţia publică despre Ababii şi Bacalu de câteva zile încoace, acesta nu este capabil să obţină date necesare pentru a face cunoştinţă cu fiecare din aceste candidaturi? De ce având un ambasador la Washington, Ghimpu nu a dorit să obţină detalii despre Bacalu? Care este raţionamentul să tărăgănezi cu alegerea candidaturii, când comuniştii protestează de uzurpare şi discreditează ţara şi conducerea pro-europeană, inclusiv pe liberali?

Dacă se insistă pe faptul că Bacalu este un personaj necunoscut, atunci dle Ghimpu propuneţi acţiuni concrete pentru organizarea unor conferinţe online cu dna Bacalu, pentru a purta discuţii. Este posibilă şi antrenarea partenerilor externi, adică a SUA şi a FMI, pentru a realiza acest obiectiv.

Alt aspect neînţeles pentru mine este faptul că dna Bacalu activează în cadrul FMI care întreţine guvernarea curentă, unde sunt şi liberalii. Această rezistenţă exercitată de liberali ar putea pune pe gânduri partenerii externi, deoarece dnul Ghimpu pune la îndoială integritatea unei persoane notorii, respectate în structurile financiare la nivel internaţional.

Dacă liderul PL nu renunţă la această poziţie distructivă, atunci chiar ajungem la anticipate, care ar putea readuce în joc pe comunişti, excluzând democraţii sau socialiştii. Bineînţeles, liberalii mizează pe faptul că vor reveni în viitorul legislativ şi Ghimpu a spus că i-ar da o lecţie în acest sens celorlalţi din AIE. Dar, nu uitaţi de electoratul pro-european şi partenerii externi.

Nu poate fi vorba de faptul ca orice candidat să fie pe placul exclusiv al lui Mihai Ghimpu, nu oricine poate fi nepotul sau nepoata lui, sau alta rudă apropiată şi deci şantajabilă. În consecinţă avem şifonarea imaginii dnei Bacalu, încurajarea comuniştilor şi slăbirea Alianţei.

http://cenusadi.wordpress.com/2012/02/24/2618/#more-2618

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Realităţi şi simboluri identitare medievale: Sfântul Aleksandr Nevski şi cruciada nordică (II): triumf naţional şi sanctitate dinastică

Ritmul transformărilor ce afectau lumea medievală la începutul secolului al XII-lea, atât în ceea ce priveşte infrastructura instituţională, mai vizibilă...

Închide
18.191.171.20