caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Creveți Jamaica

de (22-4-2012)

In regiunea Caraibelor si mai ales in regiunea sudica a S.U.A. pestele si crevetii sunt pregatiti dupa moda numita jamaicana, gospodinele se intrec in gatitul acestora nerespectand in mod riguros un canon culinar.
Am deprins o reteta simpla, accesibila tuturor, chiar celor din Romania, unde in prezent, gasesti creveti mai toate supermarketuri-le importante (Metro, Carrefour sa).

Ingrediente


Va previn ca reusita mancarii este cand crevetii nu sunt curatati in intregime si li se lasa coada. Binenteles ca trebuie curatati de vene, de maruntaie, spalati apoi cu apa si lamaie (nu foarte multa lamaie pt ca aceasta arde textura fructelor de mare).
Important e amestecul de mirodenii numit in engleza Jamaican Jerk ( 50 ceapa taiata f marunt, 30 gr de zahar brun (sau alb tos), 30 gr de cimbru provensal maruntit, 30 gr de sare, 20 gr de ienibahar (acesta e numit in America de Nord, piper jamaican), un varf de cutit de boia de ardei iute, un varf de cutit de scortisoara macinata.) Pentru un mai bun gust se mai adauga si bacon prajit, uscat si macinat la amestecul de mai sus.

500 gr de creveti
500 gr de orez pilaf
1 lamaie
40 gr de frunze de coriandru proaspat
50 ml de ulei

Metoda de preparare

1.Dispuneti crevetii cu amestecul destinat marinatului adaugand suc de lamaie, cu uleiul intr-o punga de plastic si ii lasati timp de o ora in frigider.
2. Insiruiti crevetii pe o tava si o dati in cuptorul incins.
3. Ii lasati doar 10 minute.
4. Intre timp reincalziti orezul pilaf.
5. Asezati crevetii peste orez si presarti apoi frunzele de coriandru.

Aveti mare grija sa nu prajiti prea mult crevetii. Se vor intari capatanad consistenta cauciucului.

PS Sugerez presararea unui sos de rosii taiate in cuburi si amestecate cu boabe de porumb fiert.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Un criminal în transmisiune directă

În cadrul seriei de reportaje Shocking Asia sau Shocking America, am avut odinioară prilejul de a urmări pe casetă video...

Închide
3.145.191.22