caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Polemica



 

Scrisoare deschisă detractorilor mei

de (27-5-2012)
18 ecouri

Motto:

“There is no escape and that’s for sure

This is the end we won’t take any more

Say goodbye to the world you live in

You’ve always been taking but now you’re giving”

                                                                                Metallica, Seek and Destroy, (from the album Kill’em All)

Pentru moment, avem din pacate doar un singur lucru in comun: ne detestam reciproc. Dar macar atata lucru sunt sigur ca ati inteles deja. Asadar, sa trecem la nivelul urmator si sa explic cititorilor cat de riguros cu putiinta originile “relatiei” noastre … ceva mai speciale.

Eu si detractorii mei de (din) Acum ne cunoastem de o vesnicie. De pe vremea “Educatiei Gratuite”, pentru a fi mai exact. Sentimentele noastre reciproce de atunci erau identice cu cele de Acum si aveau exact aceeasi motivatie. In ceea ce ma priveste, pot sintetiza aceasta motivatie scurt concis: CONFLICT DE MENTALITATE.

Prizonier inca al “Educatiei Gratuite”, am urat profund mentalitatea pe care pareti sa o aparati cu atata indarjire, Dlor detractori, pana si astazi. Mentalitatea duplicitara, primitiva si provinciala din care a rasarit in anii 90 Iliescu impreuna cu intreaga lui clica de baroni. Mentalitatea din care a rasarit Sorin Ovidiu Vantu ce a furat tot ce se putea fura sub privile zambitoare si ingaduitoare ale comunistilor cu “fata umana”. Mentalitatea din care s-au nascut jocurile piramidale precum Caritas: sa ne pice bani din cer, dam un leu si luam o mie.  Mentalitatea din care s-a nascut un sistem academic nul, corupt si pastorit de plagiatori. Mentalitatea ce a facut din homofobie, rasism si primitivism o datorie de onoare a oricarui “bun crestin pravoslavnic” si “patriot”. Mentalitatea conform careia, pentru a ne pastra “identitatea nationala” trebuie sa ramanem oleaca “smecherasi”, adica sa ne “descurcam” – dupa cum imi spuneati inca de pe vremea “Educatiei Gratuite”. Si iata ca astfel s-a stricat “relatia” noastra… inca de pe vremea “Educatiei Gratuite”. Eu am spus NU tuturor acestor fatete ale acestei mentalitati atunci si spun acelasi lucru ACUM.

Cei dintre voi ce mi-ati fost colegi, Dlor detractori, va veti mai aminti poate modul acid in care va ridiculizam duplicitatea cu care incercati sa le faceti pe plac profesorilor (pentru a fi “ingaduitori” la notare) facand cheta inainte de examene pentru a le cumpara cafeluta Jacobs si tigarusele Kent. In acel moment, voi m-ati etichetat “ingamfat”.

Eu, la randul meu, v-am considerat nulitati, plictisitori si corupti pana in maduva oaselor. Mai pe scurt, am vazut in voi tot ceea ce inseamna sfarsitul absolut al normalitatii.  Si astfel, in virtutea lipsei de “modestie” pe care mi-o reprosati si atunci si ACUM, eu m-as fi socializat mai degraba cu un caine vagabond (ceea ce am si facut deja, fara ca voi sa fi remarcat vreodata!) decat cu voi. Fiindca, statistic vorbind, bietul maidanez putea fi mai inteligent decat voi si cu siguranta mult mai onest. Fiindca el, bietul maidanez, nu musca decat atunci cand se simtea pericol. Voi, produsul “Educatiei Gratuite” de atunci si detaractorii mei de Acum, muscati doar pentru ca cel de langa voi este diferit: simte, gandeste altfel si militeaza pentru o schimbare in bine a mentalitatii. Bietul maidanez poate deveni hot dar numai daca ii este cu adevarat  foame. In ceea ce va priveste, hotia este o stare de spirit (pe care voi o descrieti prin  “a fi destept”, prin “a te scoate”), nu o stare de necesitate. Pentru voi coruptia, duplicitatea, minciuna, intoleranta, rasismul (deghizat sau nu), calomnia si furtul sunt doar mijloace necesare achizionarii  urmatoruljui Mercedes SLK si, desigur, un mod de viata. Voi vreti sa aveti (prin orice mijloace), eu voi doar sa fiu (prin orice mijloace).

Bietul maidanez in schimb, ca si mine in vremea “Educatiei Gratuite”, voia doar sa supravietuiasca… inca o zi. Macar o zi in plus!. Precum bietul maidanez batut si flamand, pe multi ne-ati adus in punctul in care nu ne mai doream absolut nimic in afara de a supravietui … inca o zi si atat! Si ne doream aceasta zi …in fiecare zi!

Ei, tocmai aici s-a stricat norocul vostru, Dlor detractori emanati ai “Educatiei Gratuite”: unii dintre noi chiar am supravietuit. Si ACUM ne-am intors.

La o astfel de sfidare chiar ca nu va asteptati, nu-i asa Dlor detractori? Ati crezut ca totul merge dupa plan, nu-i asa? Ca “sistemul” a “rezolvat” problema: asimilare sau eliminare. Ei, nu, nu a fost chiar asa si cred ca v-a cam enervat treaba aceasta. Si ca boacana sa fie si mai mare, dupa ce nici asimilarea si nici eliminarea nu au mers, s-au schimbat un pic si raporturile de forte: cei ca mine ce aveau candva o marja de manevra si de exprimare mai mult decat limitata pot spune Acum limpede si verde in fata ceea ce gandesc. Fiindca, in momentul in care noi am ajuns in pozitii inaccesibile in mod direct voua, ati pierdut controlul atat asupra noastra cat si asupra situatiei. Nu ne mai puteti santaja, nu ne mai puteti “lucra” pe la spate, nu ne mai puteti “aranja” locurile de munca, nu ne mai puteti sufoca cu modul vostru corupt si primitiv de viata. Pe scurt, nu ne mai puteti trage pe dreapta – a venit deci vremea unei confruntari de pe alte pozitii decat in vremea “Educatiei Gratuite”. Si aceasta confruntare a inceput deja. Si se va sfarsi atunci si numai atunci cand mentalitatea voastra se va schimba.

Ati inteles perfect, nu vor exista compromisuri in acest razboi cu prostia fudula, cu primitivismul, cu provincialismul, cu rasismul, cu homofobia, cu duplicitatea morala, cu formele fara fond de care sunteti in mod traditional atat de atasati.

Cei ca mine vor merge pana la capat, va promitem. Cei ca voi nu au prea multe optiuni, in afara de o revenire la normalitate. Pentru moment, tot ce puteti face este sa maraiti sub acoperirea anonimatului, sa injurati sub acoperirea anonimatului. Pe scurt, tot ce faceti voi in paginile Acum se numeste: Venit, enervat, injurat, scuipat si plecat. Mult mai putin glorios decat clasicul “Veni, Vidi, Vici”. Tot sub acoperirea anonimatului, atacati persoana ce scrie (noi suntem persoane, ne asumam in mod responsabil o identitate reala, nu aliasuri ridicole), treceti la amenintari, la dezvaluirea unor informatii de natura personala.

Acum, ca v-ati facut deja o idee despre profilul detractorului (fie al meu in particular, fie al revistei Acum in general) sa vedem ce va urma?

Atat timp cat principiul al doilea al termodinamicii ramane valabil si entropia nu poate decat sa creasca, finalitatea lucrurilor este usor de intrevazut.

Eu, dupa cum va spuneam, nu ma voi opri. Si nici echipa ACUM nu se va opri. Scrisul meu si al celor de la ACUM va fi in permanenta oglinda in care va incapatanati sa nu priviti cu atentie de frica a ceea ce ati putea descoperi. Si oglinda noastra nu va avea nici o mila fata de mentalitatea celor ca voi, Dlor detractori.

Asta pana veti intelege si voi, Dlor detractori ca entropia nu poate decat sa creasca si ca a te incapatana sa marai si sa ameninti de sub acoperirea anonimatului, sa promovezi provincialismul mioritic si toate celelalte tare descrise mai sus nu fac decat sa o reduca.

Ecouri

  • i.nic.bradut verde.: (28-5-2012 la 03:11)

    Daca acest articol ar fi aparut in orice alta publicatie decat in imunda hartie igienica in care este as fi achiesat la fiecare propozitie. E, branza buna in burduf de caine [maidanez].

  • Petru Clej: (28-5-2012 la 03:14)

    i.nic.bradut verde., alias Nicolae Iuga-Brad, fost politruc național-comunist, acest comentariu vă descrie în totalitate. Lipsa de rușine este principala dumneavoastră caracteristică.

  • Teodor Burghelea: (28-5-2012 la 03:17)

    Daca cineva a crezut vreo clipa ca detractorii carora m-am adresat sunt doar niste personaje fictive, sa citeasca comentariul fostului politruc national-comunist Iuga Brad de mai sus. La aceste specimene se refera articolul meu. Specimene fata de care nu voi manifesta nici o urma de toleranta si intelegere. Exact dupa cum am scris in Motto.

  • GOGONEL: (28-5-2012 la 06:23)

    Mai maidanezule. Mai TEODOR BURGHELEA nu vezi ca esti un neica nimeni,un fraer de asa zis intelectual,un dobitoc care jigneste o natie intreaga ?Esti un nemernic atat tu cat si cei care iti stau aproape.Sper ca nu ai si copii tampiti ca tine.

  • Teodor Burghelea: (28-5-2012 la 08:34)

    Inainte de toate, cer scuze atat cititorilor revistei ACUM cat si colegilor de redactie pentru a fi avut initiativa de a publica un astfel de ecou precum al lui… „GOGONEL”. Chiar, de unde si-o fi gasit un astfel de „pseudonim artistic”? O fi vreo aluzia la masa sa encefalica?

    Am luat aceasta initiativa de a lasa macar o data un gunoi sa iasa la suprafata (va asigur, stimati cititori, ca primim un numar mult mai mare de astfel de comentarii pe care le filtram cu grija si respect pentru urechea cititorului) doar pentru a va demonstra inca o data (daca mai era nevoie!) ca noi nu inventam probleme in articolele noastre. Cei carora ne adresam verde in fata sunt, din pacate, persoane reale (nu si cand se manifesta, atunci prefera acoperirea anonimatului) si reprezinta, tot din pacate, o tipologie. Tipologia ce a facut din Romania o tara frumoasa (mare, munte, fluvii curgatoare, paduri etc.) dar…imposibil de locuit in conditii normale.

    Dar sa ma ocup oleaca si de gogoneata noastra retardata…
    Da mai GOGONEL, tu esti cineva. Esti prima persoana posesoare de IQ negativ. De maidanezi, nu te lega. Iti sunt superiori. In toate privintele. Tocmai de acea, dupa cum scriam in articol, prefer sa ma asociez mai degraba cu ei decat cu cei ca tine.

    Dar gura retardatului (pardon, a prostului – iar am incurcat proverbul) poate adevar graieste cand scrie: ” jigneste o natie intreaga”.
    Pai daca intr-adevar o natie intreaga se poate, statistic vorbind, regasi in profilul moral infierat de articolul meu… atunci este trist. Biata natie se afla in pericol de extinnctie iar articolele si atitudinea noastra, a celor de la Acum, sunt mai mult decat justificate.
    Ce credeti, dragi cititori, ne alaturam fortele sa schimbam mentalitatea „GOGONELELOR” retardate si primitive sau poate ca … nici Dvs. nu va pasa? Daca va pasa, sa iesim cu totii la rampa! Dupa cum am scris deja in Motto, timpul retardatilor si primitivilor a inceput sa se numere in unitati foarte mici.
    Va astept si va multumesc in mod anticipat pentru a va fi alaturat ofensivei impotriva… GOGONELELOR!

  • GOGOSAR: (28-5-2012 la 18:30)

    Adevarul nu e niciodata verde. Adevarul nu e niciodata absolut. Iar cel ce crede ca detine adevarul absolut e un naiv.

  • Petru Clej: (28-5-2012 la 20:09)

    Nu știu dacă profunzimea lui „gogosar” e de tip Rică Venturiano sau Conu’ Leonida.

  • Teodor Burghelea: (28-5-2012 la 23:57)

    Inca vreo cativa clienti de teapa astora si suntem gata si de o zacusca. Gogonele avem, gogosarul tocmai ne-a sosit ne mai trebuie doar vreo cativa castraveti.
    Dle „gogosar”, nimeni nu a sustinut ca „adevarul absolut”. In ciuda acestui fapt, nu totul poate fi relativizat. De exemplu, nu este nevoie sa ne scoatem tratatele de filozofie de raft pentru a intelege ca Dvs. sunteti doar unul dintre multii anonimi ce scriu fara a avea ceva de spus si, desigur, fara asi asuma prostiile pe care le scriu. In timp ce eu chiar am avut ceva de spus scriind acest articol si… chiar imi asum tot ce scriu si spun. Acum intelegeti ca nu e nimic de relativizat aici?

  • GOGOSAR: (29-5-2012 la 00:13)

    🙂 Burghelea, Burghelea mai „draghe”, mata nu pricepi nimic bag sama. N-ai cum sa detii adevarul absolut, da-mi-te sa-l mai spui si verde in fata cuiva. Pe deasupra mai vrei te luam si in serios. Nu vezi ca ne pufneste risul, ne gogoserim de ris de numa. Ridem intr-un asa un hal pina la nivel de zacusca daca pe mata atat te duce capul. Acum pe bune, din doua, una. Ori esti naiv ori ai impresia ca suntem prosti. Acum fie vorba intre noi, prosti nu suntem. Spor la zacusca !

  • Teodor Burghelea: (29-5-2012 la 00:23)

    Exact cum spune colegul meu Petru Clej, a tunat si i-a adunat. Gogosarul tot gogosar ramane. Nu a reusit sa inteleaga ca nimeni nu s-a ocupat in articol de „adevarul absolut”. Imi place totusi ca foloseste persoana intai plural cand isi scrie elucuberatiile. Inseamna ca a realizat deja ca face parte dintr-o clasa de echivalenta. Cea a gogomanilor. Si fie vorba intre noi, Dvs. chiar pareti sa aveti inteligenta unui gogosar…

  • Petru Clej: (29-5-2012 la 02:38)

    Nu e doar o impresie, „Gogosar” e și prost și fudul, ca toți cei în numele cărora pretinde că vorbește.

  • Adriana: (29-5-2012 la 14:12)

    De ce oare uitam cand ne mandream – mai ales tinerii din media stiu despre ce vorbesc – stiind ca la momentul respectiv in echipa BBC este cineva „de-al nostru”?

    De ce ne uitam atat de usor Modelele?

    Am ajuns sa ne lasam manipulati de jurnalisti slabi, lipsiti de verticalitate, care considera ca profesionalismul consta doar in scandal acoperit cu pulbere „stralucitoare’ de kitsch.

    Pentru asemenea non-valori, evident ca cineva ca Petru Clej va fi mereu un „ghimpe”.

  • Teodor Burghelea: (29-5-2012 la 15:21)

    Stimata Dna Adriana
    Eu martor nu am fost acelor vremi pe care care le evocati. Si cred ca, sincer, nici nu le-as intelege sensul – in contextul in care eu nu sunt jurnalist si habar nu am ce inseamna sa fii in media (ma rog, indraznesc sa banuiesc numai, dar nu zic pe fata fiindca imi este frica ca as putea vorbi dupa ureche…). Nici despre jurnalistii slabi nu stiu prea multe, dar ma intreb doar de unde or fi venind ei? O fi poate vorba de o … anume mentalitate ce i-a creat? Intreb si eu, din nou nu stiu… Eu stiu sa doar … rezolv ecuatii de tot felul, in mare parte inutile.
    Dar despre „ghimpe” stiu ceva. Fiindca, placandu-mi ghimpii, le urmaresc evolutia cu multa atentie. Pot doar spune ca astfel de ghimpi isi „merita” statutul de ghimpi. Fiindca au curajul de a pleda pentru normalitate, pentru decenta exact acolo si cand astfel de valori nu par sa aiba absolut nici o sansa. Astfel ca, de o vreme, am invatat si eu ceva de la ei si… am inceput sa stau si eu pe ghimpi. Va rog sa scuzati naivitatea si ignoranta acestui ecou. Am facut ce am putut si eu, fara a fi jurnalist…

  • Adriana: (29-5-2012 la 15:38)

    Imi puteti spune cu ce am gresit de aceasta data, va rog?
    Il apreciez foarte mult pe Petru Clej. E tot ce pot sa spun. Buna seara

  • Teodor Burghelea: (29-5-2012 la 15:45)

    Pai… eu nu am spus ca ati gresit cumva sau pe undeva. Din contra, am intarit poate ceea ce ati scris. Intr-un mod naiv pe care mi l-am asumat… am spus ceva doar despre „ghimpi”. Adica, in naivitatea mea, am spus ca eu as vota pentru ghimpi. Deci, nu-i asa ca nimeni nu a gresit cu nimic? Nu inca, cred.

  • Adriana: (29-5-2012 la 15:47)

    Mentionati atat de des „naivitate” incat nu are cum sa nu-mi atraga atentia asupra (ne)naivitatii dv. 🙂

    De acord cu dv, atunci: Votam cu Ghimpii!

  • Teodor Burghelea: (29-5-2012 la 15:58)

    De acord, stimata Doamna – VOTAM, si de data asta cum trebuie!

    Iar naivitatea mi-o asum. V-am spus doar ca ma pricep la cele mai naive si inutile lucruri din cate exista: ecuatii plictisitoare si inutile! 🙂
    Fac si eu ce pot…

    Dar va multumesc inca o data.

  • Rodica Tismaneanu: (1-6-2012 la 03:52)

    Apreciez umorul de buna calitate a d-lui Teodor Burghelea, rabdarea si bunavointa de a raspunde totusi unor oameni absolut inferiori dansului din punct de vedere intelectual si chiar o tenacitate in a pune la „punct”, insi carora le lipseste cu desavarsire acest punct…BINEINTELES CU EXCEPTIA LUI Adriana. Mentionez ca nu citesc deobicei comentariile deci nu doresc niciun raspuns in continuare



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Icoana porcului

Spune-mi la ce icoană te cruceşti, ca să-ţi spun cine eşti. Academicianul Eugen Simion nu scapă nici un prilej de-a...

Închide
18.221.129.145