caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Impresii de calatorie



 

Turcia – o destinație atractivă pentru turiști – galerie de imagini

de (17-6-2012)
4 ecouri

Sfânta Sofia – Ayasofya – este probabil cel mai frumos monument religios din lume. Catedrală bizantină din 537 până în 1453, apoi moschee până în 1935, Sfânta Sofia este azi muzeu, vizitat de atât de creștini, cât și de musulmani, de oameni de toate credințele .

Moscheea Sultanahmet (cunoscută și ca Moscheea Albastră) a fost construită la începutul secolului al XVII-lea. Inspirată din arhitectura Sfântei Sofia, Moscheea Albastră este în continuare în uz ca lăcaș de cult, dar este din ce în ce mai populară în rândul turiștilor.

Un loc strategic de-a lungul mileniilor: confluența Mării Marmara – în fundal – cu Strâmtoarea Bosfor – în stânga, care a făcut din Istanbul (Constantinopol până în 1453) un oraș jinduit de creștini și musulmani.

Podul peste Bosfor unește Asia – în fundal – cu Europa. Inaugurat în 1973, podul are o lungime totală de 1500 de metri cu o deschidere maximă de peste 1000 de metri. Un al doilea pod peste Bosfor este situat la câțiva kilometri mai la nord. Bosforul leagă Marmara de Marea Neagră și are o lungime de peste 30 de kilometri.

Numeroși turiști sosesc la Istanbul și în alte porturi turcești la bordul vaselor de croazieră, unele dintre ele de mari dimensiuni.

Bazarul din Istanbul este vestit în lumea întreagă pentru mărfurile sale tradiționale, printre care covoarele, hainele de piele și mirodeniile. Această instituție tradițională a bazarului este un mod foarte eficient de a atrage turiști.

Turnul Galata este situat în cartierul cu același nume de pe malul european al Istanbulului. Înalt de 67 de metri, el a datează din 1358 și e plasat în vechea colonie genoveză de pe malul Bosforului.

Insula Porumbelului reprezintă una din atracțiile turistice de la Kușadasi, stațiune de pe malul Mării Egee. Localitatea care are o populație de 65000, ajunge în timpul sezonului la peste 500000.

Biblioteca din Efes datează din primul secol al erei creștine. Efes a fost înființat în secolul al IV-lea înaintea erei creștine și a ajuns la un moment dat să aibă o populație de un sfert de milion de locuitori,

La mică distanță de Efes se găsește casa Fecioarei Maria. Descoperită în secolului al XIX-lea ca urmare a unei viziuni a călugăriței germane Anne Catherine Emmerich, casa a devenit loc de pelerinaj creștin, fiind vizitată de trei papi, Paul al VI-lea, Ioan Paul al II-lea și benedict al XVI-lea. Biserica Catolică nu s-a pronunțat niciodată asupra autenticității acestei case.

Statuile lui Mustafa Kemal Ataturk pot fi întâlnite la tot pasul, ca aici la Bodrum, localitate de la Marea Egee. Ataturk este părintele statului național laic turc, în 1923, după ce a abolit Califatul Otoman.

Ecouri

  • Rodica Tismaneanu: (18-6-2012 la 04:36)

    Cred ca in subconstienul dvs. se afla in stare latenta un fotograf extrem de talentat, care prinde imagini din unghiuri nevazute si ni le dezvaluie in toata splendoarea lor. Foarte emotionant, atata frumusete, ne faci sa respiram istorie: Sf. Sofia, Moscheea Albastra, bOSFOR, BIBLIOTECAdin E fes etc. Explicatiile sant deasemeni interesante, cuprinzand sinteza datelor ce caracterizeaza istoric, arhitectonic, arheologic etc. fotografia prezentata

  • Petru Clej: (18-6-2012 la 04:41)

    Mulțumesc, doamnă Tismăneanu, pozele sunt făcute de un turist.

  • Rodica Tismaneanu: (18-6-2012 la 06:43)

    PAI SI dVS . D-LE CLEJ ATI FOST TURIST. TRANSMITETII FOTOGRAFULUI DE MESERIE FELICITARILE MELE PENTRU CALITATEA EXCEPTIONALA A IMAGINILOR. iNTELEG CAT ESTE DE NEPLACUT SA PRIMESTI LAUDE PENTRU CEVA NECUVENIT SI VA APRECIEZ SINCERITATEA

  • Petru Clej: (18-6-2012 la 06:49)

    Da, e adevărat că eu am fost turistul care a luat pozele, dar nu mi se par deosebite, cu adevărat deosebite sunt locurile fotografiate.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Turcia, o destinație de vacanță din ce în ce mai căutată

Pe fondul crizei economice din Grecia, țara vecină Turcia atrage din ce în ce mai mulți turiști. În 2011 peste...

Închide
44.222.104.49