caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

Sistemul de transport din Londra pus la încercare înainte de Olimpiadă

de (23-7-2012)

La stația Stratford vor descinde cei mai mulți dintre cei ce vor merge la complexul olimpic

Londra se confruntă cu perturbări ale transportului în chiar săptămâna când începe cea de-a XXVII-a Olimpiade de vară.

Circulația pe mai multe linii de metrou și de tren care opresc la stația Stratford, din estul Londrei, unde se afla complexul olimpic, a fost întreruptă, iar pe mai multe artere de intare în Londra, traficul a fost practic staționar timp de câteva ore, cu două zile înaintea deschiderii benzilor speciale pentru traficul olimpic.

În cursul dimineții de luni două linii de metrou, linia Centrală și linia Jubileului, ambele cu stație la Stratford, unde se afla stadionul și satul olimpic, au fost suspendate.

Linia Jubileului care face legătura între nord vestul Londrei și Stratford, a fost suspendată la o oră de vârf, din cauza unor defecțiuni tehnice la sistemul de închidere și deschidere a ușilor la una dintre stațiile din apropiere de Stratford.

Pe linia Centrală, care traversează capitala britanică de la vest la est, un accident cu o persoană căzută sub un tren a întrerupt traficul și a provocat apoi întîrzieri masive timp de mai multe ore.

Cele două linii transportă împreună într-o zi de lucru un milion de pasageri din totalul de trei milioane câți folosesc metroul londonez.

Perturbări a suferit și o altă linie care are stație terminus la Stratford – Overground – linia de tren urban la suprafață, unde defecțiuni la sistemul de semnalizare au provocat mari întârzieri.

Ca și cum toate acestea nu erau de ajuns, vineri – ziua în care e programată festivitatea de deschidere – sunt anunțate mai multe greve, una la compania SWT – trenuri care fac legătura între sud- vestul Angliei și capitală, precum și de la „bicicletele Boris” – denumite după prenumele primarului Londrei – care pot fi închiriate de pe străzile din centrul capitalei.

Nici traficul rutier nu a scapat de perturbări, mai multe artere de acces în Londra fiind blocate practic din cauza deschiderii benzilor de circulație rezervate traficului „olimpic”.

Deocamdată aceste benzi sunt ținute închise spre furia multor șoferi, iar alte artere au cunoscut un trafic extrem de redus, semn că mulți automobiliști au ținut cont de avertismentele autorităților de a evita centrul Londrei la ore de vârf, precum și faptul că luni a fost prima zi a vacanței scolare.

La Heathrow, cel mai mare aeroport din Marea Britanie și din Europa, se aștepta luni un trafic de circa  226000 de pasageri din care peste 100000 de sosiri, 3000 dintre acestea fiind persoane implicate în Jocurile Olimpice.

Londra, oraș cu 8,2 milioane de locuitori, așteaptă circa un milion de vizitatori în următoarele săptămani.

Ziua de luni a constituit doar o avanpremieră a probelor la care va fi supus sistemul de transport în timpul Jocurilor Olimpice și al celor Paralimpice ce le vor urma.

 

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Meseria, brăţară de aur!

Se uită că o carieră reuşită reprezintă o luptă permanentă pentru realizarea scopurilor şi obiectivelor propuse, luptă în care familia...

Închide
18.191.211.66