caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Gastronomie si Stil



 

Capriciu estival

de (5-8-2012)

Mă bucură nespus când degust mâncăruri, mă simţ răsfăţat de fiecare dată la primirea de reţete, de sugestii, de impresii din experienţa lor culinară.

Mihaela Lukes trăieşte în Germania, are două pasiuni: grădinăritul şi arta culinara. Ingredientele ei de bază sunt legumele din propria-i grădină. Ne propune o reţetă Tartă cu dovlecei şi cu tomate:

Tartă cu dovlecei cu tomate

Ingrediente şi metodă de preparare pentru aluat

250 gr de făină
120 gr brânză de vaci
120 gr unt ţinut la temperatura camerei
1 ou
½ linguriţă de sare

Se frământă aluatul cu mână ori cu mixerul, se înveleşte în folie de aluminiu, se lasă în frigider timp de o oră. După ce s-a răcit, aluatul se întinde cu sucitorul în aşa fel încât să cuprindă o tavă rotundă şi pereţii acesteia. Tava trebuie unsă cu unt în prealabil şi se tapetează cu făină. Aşezam aluatul peste formă (tavă).

Ingrediente pentru umplutură

1 dovlecel verde de mărime mijlocie
1 dovlecel galben de mărime mijlocie
2-3 tomate mari
3 ouă
150 gr smântâna
50 gr de brânză parmezan răzuit
2 fire de cimbru provensal

Opţională e adăugarea de şunculiţa afumată (Kaisperspeck) tăiată în cuburi mici şi măsline fără sâmburi, tăiate f mărunt.

Mod de preparare

Se prepară omleta din cele 3 ouă, smântâna, brânză Parmezan, sarea, cimbrul presărat uniform şi se dispune în tavă cu aluatul deja întins. Dovleceii şi tomatele tăiate în rondele se vor aşeza în cerc, una peste alta ca nişte solzi: o felie de dovlecel verde, o felie de dovlecel galben şi o felie de roşie. Opţional se poate alterna şi cu rondele de ardei gras.

Încălzim cuptorul la180°C. Înainte să punem tartă la copt o acoperim cu o folie de aluminiu că să nu se ardă şi reducem temperatura cuptorului la 160°C. Se lasă 30 minute. Putem verifică dacă tartă este gata cu o scobitoare.

Poftă bună vă doreşte Mihaela Lukes!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
De ce e Băsescu în continuare popular în Republica Moldova

Presedintele Traian Basescu este perdant pe toata linia cand vine vorba de rezultatele referendumului din 29 iulie 2012 privind demiterea...

Închide
3.85.85.246