caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Societate civila



 

Societatea Timişoara: Apel pentru salvarea Monumentului Fidelităţii

de (26-8-2012)

Societatea Timişoara/Proclamaţia de la Timişoara a publicat pe situl său următorul apel:

Apel pentru salvarea Monumentului Fidelităţii

 Timisoara Monumentul Fidelitatii Identitatea unui oraş este asigurată de patrimoniul său, fie el istoric, urban, al parcurilor, al personalităţilor culturale, sportive sau ştiinţifice. În privinţa patrimoniului urban nepăsarea autorităţilor echivalează cu o condamnare la moarte a acestora. Facem, de aceea, un Apel către Primarul oraşului şi către Consiliul Municipal să dea curs planurilor de reamplasare în oraş a Monumentului Fidelităţii, una dintre cele mai frumoase ansambluri monumentale ale Timişoarei istorice care datează din 1852 şi a fost izgonită în cimitir în anul 1936. Anunţăm public faptul că arhitecţii Radu Mihăilescu şi Şerban Sturza au realizat cu un grup de studenţii studiul şi documentele de amplasare în oraş a monumentului. Este nevoie de aprobarea unui suport financiar din partea Primăriei pentru reamplasare şi restaurare. În speranţa că Apelul Comitetului Civic pentru ocrotirea patrimoniului va plasa Monumentul Fidelităţii pe agenda de priorităţi a autorităţilor locale, asigurăm opinia publică timişoreană de implicarea noastră civică în vederea monitorizării atente a tuturor acţiunilor menite să salveze valorilor patrimoniale timişorene.

Timişoara, în Cimitirul Eroilor,
21. 06. 2012
Comitetul civic

Nota redacţiei: Revista ACUM nu reia acest apel din motive politice ci, considerând secolele trecute istorie, din motive de apreciere a initiaţivelor care le rememorează, în cadrul unei Europe unite

O prezentare a contextului istoric legat de Monumentului Fidelităţii din secolul XIX poate fi consultată aici.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Pe când în deltă

ciorbe de peşte, sau picioare de rege / prânz pescăresc / cuţit în inimă / precum şi ele / vinurile...

Închide
18.218.169.50