caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Republica Moldova



 

Inca un caz de discriminare recunoscut de justitia moldoveneasca

de (4-11-2012)
6 ecouri

Portalul “Moldova Noastră”, unde este publicată o listă neagră a persoanelor publice care ar promova homosexuaitatea din Moldova, a fost recunoscut ieri de justiţie drept unul care incită la discriminare pe criteriul orientării sexuale. 

Judecătoria Râşcani a stabilit că în cazul reclamanţilor Natalia Ghilaşcu, Seghei Ostaf, Denis Cenuşă, Oleg Brega, Veaceslav Tofan şi Antoniţa Fonari, a fost încălcat dreptul la viaţa privată.

Instanţa de judecată obligă Societatea în Sprijinul Iniţiativelor Sociale Acţiunea Civică, deţinătorul domeniului mdn.md, să radieze lista republicată afişată pe saitul său şi să achite fiecărui reclamant un prejudiciu moral de 5 mii de lei.

În Lista Neagră publicată de Societatea în Sprijinul Iniţiativelor Sociale Acţiunea Civică sunt menţionate mai multe personalităţi din Moldova din rândurile activiştilor în domeniul drepturilor omului, jurnaliştilor şi experţilor. Autorii respectivei iniţiative încă nu au comentat decizia judecătorească

Articolul a fost preluat de pe site-ul www.descriminare.md

Ecouri

  • Tiberiu Cristea: (6-11-2012 la 02:21)

    N-am putut să nu observ că și domnul Clej apare pe listă 🙂

    http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=6605

  • Wanda Lucaciu: (6-11-2012 la 06:07)

    Dl. Cristea.,
    Faptul ca dl. Clej apare pe lista este o onoare. Toti care apar pe lista sunt oameni de care putem sa fim mandri, pt ca ei lupta impotriva discriminari. As fi mandra daca si numele meu ar aparea pe lista.

  • Petru Clej: (6-11-2012 la 07:17)

    Wanda, pana la proba contrarie nu il poti acuza pe domnul Cristea ca mentioneaza numele meu intr-un context negativ. De asemenea, nu e o rusine ca nu apare pe acea lista, pe care nu apari de fapt nici tu. Te-as ruga de aceea sa-ti ceri scuze din partea domnului Cristea.

  • Wanda Lucaciu: (6-11-2012 la 11:39)

    Mi-am retras ultima fraza din comentariul meu la adresa dlui Cristea. Eu sunt de parere ca felul cum s-a exprimat dl Cristea in comentariul lui, a fost usor de interpretat ca fiind impotriva lui Petru et al

  • Petru Clej: (6-11-2012 la 12:01)

    Wanda, in acest caz pleci de la premisa relei credinte a lui Tiberiu Cristea, ceea ce este gresit.

  • Anton Constantinescu: (23-12-2012 la 09:28)

    In situatata politica tragi-comica din RM, este o adevarata placere sa constat ca exista oameni de caracter, de calibrul doamnei Antonita Fonari. Nu-i cunosc suficient de bine pe ceilalti, desi sunt convins ca sunt si altii ca dansa. Dar din interventiile televizate, dansa mi-a starnit cea mai mare admiratie din toate punctele de vedere.

    Ma intreb daca nu ar fi o ideie buna ca in viitor sa ajunga sa conduca societatea si oameni politici de aceasta calitate. Toti ar avea de castigat.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Clipele

Mai poţi face un pas dar clipele sunt goale.

Închide
44.222.212.138