caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Extern



 

O parte din cererile lui Breivik privind condiţiile din celulă au fost aprobate

de (25-11-2012)

 
Anders Behring Breivik s-a plâns de conditiile din celula sa în închisoarea cu regim special in care e detinut. O parte din cereri au fost îndeplinite.

Ilustratie: Celula cu regim special în care e detinut Breivik (text in suedeza)

Potrivit ziarului norvegian Verdens Gang, criminalul terorist a scris o scrisoare 27 de pagini continând plângeri privitoare la conditiile de detentie. El a s-a plâns de exemplu că i se dă cafeaua prea rece, lumina este slabă si că este obligat sa fie complet dezbracat la perchezitia zilnică.

Avocatul sau, Tord Jordet, a avut miercuri o întrevedere cu administratia închisorii pentru a discuta despre dorintele clientului sau si a obtinut satisfactie la cateva din cererile formulate.

Celula lui Breivik consta din doua incaperi. Prima e o camera de studi-birou unde i s-a aprobat o cutie pentru pastrarea hainelor. În plus, Breivik, caruia anterior i s-au dat stilouri de cauciuc de carea s-a plâns că nu sunt ergonomice si îi provoacă dureri de mână după o scurtă utilizare, a primit aprobare sa foloseasca pixuri.

În afară de aceasta, conducerea închisoarii promite sa asigure un iluminat mai bun în celulă, cu o veioza de lectură suplimentară. De asemenea, sa primească un aparat pentru ascultat muzica.

Directorul închisorii, Knut Bjarkeid, nu a dorit să dea mai multe detalii asupra planurilor de aprobare a punctelor din lista lui Breivik.

Traducere după un articol din Svenska Dagbladet – 22 noiembrie 2012: Breiviks klagomål fick effekt

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
România liberă, locul unde mi-am început cariera de jurnalist (IV)

Era după-amiaza zilei de 13 iunie şi în Piaţă ardea un autobuz. Erau scutieri care urmăreau diverşi manifestanţi, care însă...

Închide
3.237.87.69