caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Ei vor face o diferenta



 

De la Honolulu la Prisăcani

de (12-12-2012)
1 ecou

 
Pentru unii revenirea în ţară se reduce la întâlnirea cu cei dragi, pentru alţii la un turism de extravaganţă în etalarea câtorva sute de dolari cheltuiţi prin restaurante.

Pentru medicul Daniel Murariu întoarcerea în locurile natale se concretizează prin a schimba viaţa sătenilor din mijlocul cărora a emigrat în S.U.A.

Absolventul unei prestigioase universităţi din Tulane, New Orleans nu se mulţumeşte cu o carieră de chirurg în plină ascensiune pe continentul american. Încă din perioada studenţiei îl frământă destinul nefericit al copiilor din comunele judeţului Iasi şi situaţia precară a sistemului medical românesc.

În timp ce zeci de medici români pleacă din ţară, Daniel Murariu traduce un vis aproape de nerealizat, şi anume un proiect de întrajutorare a satelor ieşene prin aducerea în ţară a unui grup de medici şi studenţi americani, organizează un program de cooperare, de schimburi de experienţa cu Facultatea de Medicină şi de Farmacie Iaşi.

În 2006 medicul român înfiinţează o fundaţie nonprofit al cărei manifest este modernizarea şcolilor şi aplicarea directă a metodelor şi a tehnologiei medicale americane în mediul rural ieşean.

Acţiunile sale vorbesc de la sine. Dictonul fundaţiei sale e: Facta, Non Verba!

Activitatea fundaţiei sale îi răpeşte mult timp, să nu mai vorbim de proprii-i bani investiţi.

Aflandu-ne în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă încerc să schiţez imaginea altruistului ce nu face paradă, nu construieşte biserici, nu aruncă bani în mod ostentativ, ci renunţă să-şi petreacă Crăciunul în superbul Hawai. Alături de alţi membri ai fundaţiei sale organizează o celebrare cu elevii şcolii din comună Prisăcani, Iasi.

O altă campanie mai recentă a fost apelul său umanitar pentru soldatul român Florinel Enache, rănit grav în Afganistan, aflat încă în spital în Maryland.

La sfârşitul lunii noiembrie medicului de origine romană Daniel Murariu i se decernează două înalte distincţii: Rotary Club 2012 Jerry Chang Peacemaker Award şi o Diplomă de merit pentru întreaga să activitate de voluntariat nu numai pe teritoriul american, ci şi pe plan internaţional, adică în România, înmânată de către înaltul oficial, Rep. Chris Lee. A fost o zi „Dan Murariu” în întregul Hawai!

Autorităţile americane îl cinstesc chiar şi pentru misiunile sale în altă ţară.

Editorii revistei noastre îi doresc Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Google şi Tweeter oferă sirienilor posibilitatea să comunice fără conexiune Internet

În dimineaţa zilei de 29 noiembrie toate legăturile Internet cu Siria au fost întrerupte. Interpelat, guvernul sirian a negat că...

Închide
18.216.190.167