caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Cine este Erik Gedeon?

de (17-12-2012)

Compozitorul elveţian de origine suedeză Erik Gedeon a scris un muzical Das Wunder von Schweden despre IKEA şi patronul ei, Ingvar Kamprad.

Ingvar e prezentat cu umor, cu toate impresiile şi prejudecăţile din gura lumii: de la capitalist evazionist, fascist (în tinereţe a simpatizat cu un partid fascist suedez, lucru de care ulterior s-a lepădat şi şi-a cerut iertare), până la prietenul clasei muncitoare şi… Iisus pe cruce.

Ingvar Kamprad a fost original în multe privinţe în conceptul de afaceri pe care l-a creat. De exemplu, a blocat capitalul firmei IKEA într-o fundaţie, astfel încât să nu poată fi ridicate profituri din IKEA şi a refuzat să înscrie IKEA la bursă (nu există “acţiuni IKEA” de cumpărat). “Decalogul de afaceri” al lui Ingvar se studiază la prestigioasa facultate de comerţ din Stockholm, Handelshögskolan, supranumită “Facultatea de directori şi miniştri”.

„Das Wunder von Schweden” (Trailer)

Tot Eric Gedeon a scris Forever Young, titlu care nu mai necesita explicatii:

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Iarna îngropată. Pastel

Versuri în iarnă

Închide
44.210.103.233