caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica TV.ACUM



 

Astronautul Chris Hadfield cântând la întoarcerea din spaţiu, la 410 km înalţime, melodia lui David Bowie “Space Oddity”

de (24-5-2013)
3 ecouri

Ecouri

  • Christina Vlad: (24-5-2013 la 15:56)

    „Iată-mă, stau într-o cutie de conserve
    Mult deasupra lumii
    Planeta Pământ este albastra
    Și nu-i pot face nimic „.

    Apoi, controlorii de la sol pierd contactul cu Major Tom, din cauza unei defecțiuni tehnice și Tom se înalță necontrolat în spațiul cosmic…

    http://youtu.be/pXSGocWifAg

    Astronomul canadian Chris Hadfield (53 de ani) si-a sarbatorit zborul de întoarcere pe Pamânt, pe 12 mai 2013, de pe Statia Spatiala Internationala, aflata la 410 mile deasupra Pamântului, cu interpretarea „supranaturala” de succes „Space Oddity” a lui David Bowie.Un loc mai bun pentru acest videoclip nici ca se putea ! În primele 4 zile acest clip, lansat pe internet, a avut 12 milioane de vizualizari.

    Video, care arată, de asemenea, imagini uimitoare ale Pământului, a produs mult entuziasm în întreaga lume, uimindu-l placut chiar si pe David Bowie.

    În 1969 Bowie cânta în „Space Oddity” despre astronautul fictiv Major Tom. Cântecul a avut succes si în lumea filmului:”2001 A Space Odyssey”, de Stanley Kubrick.

    Hadfield a aterizat pe 14 mai pe un teren din Kazahstan, dupa ce si-a petrecut sase luni într-o capsula Soyuz. Cu el au mai fost colegii sai de călătorie, Tom Marshburn și Roman Romanenko.

    Povestea de succes a lui Chris Hadfield a inceput cu imagini. În timp ce ISS zbura în jurul Pământului la 400 km altitudine, Hadfield a profitat de camerele de la stație pentru a filma imagini spectaculoase ale Pământului – și, ulterior, de a le împărtăși pe Twitter, de multe ori cu comentarii poetice și informative, și adesea cu referințe actualizate zilnic, cum a fost, de exemplu, de Ziua Îndrăgostiților sau la finala Super Bowl.

    Hadfield a primit un mare impuls de popularitate înca de la începutul anului, când o conversație dintre fostul capitan Star Trek William Shatner și Hadfield s-a dezvoltat pe Twitter, si care a culminat câteva săptămâni mai târziu, într-un video-chat. Conversația plină de umor, între ficțiune și căpitanul real de navă, a fost hitul internetului.

    Cunoscutul Hadfield a fost activ pe toate canalele precum si pe Twitter. Pe YouTube se pot vedea filmuletele unde explica problemele de zi cu zi ale astronautilor în imponderabilitate: Ce se întâmplă atunci când astronauții plâng? Cum se mănâncă ciocolată, budinca si cum ai o cârpă umedă? Cum îti speli mâinile în univers ?etc

    Înainte de zborul său spre Pamânt, a participat împreună cu astronautul american Chris Cassidy la repararea unei scurgeri în sistemul de răcire al ISS care ar fi adus prejudicii destul de grave.

    http://youtu.be/4BbuOn–ERI

    http://youtu.be/AZx0RIV0wss

    http://youtu.be/3bCoGC532p8

    http://youtu.be/8Hj3GnPRsJ4

    http://youtu.be/94-puZit3DA

    http://youtu.be/UyFYgeE32f0

    http://youtu.be/AvAnfi8WpVE

    http://youtu.be/EhBn62kLxeI

    http://youtu.be/P63tbnzYVeQ

    Si

    http://youtu.be/8sBnBe2Zr0k

  • Christina Vlad: (23-11-2013 la 15:37)

    Revin la astronautul Chris Hadfield care s-a oferit sa sprijine Movember cu o comedie video de pe YouTube si care a fost vizionata într-un singur minut de sute de oameni.

    Canadianul, a cărei ședere de șase luni pe Stația Spațială Internațională l-a transformat într-o celebritate la nivel mondial, a filmat un clip de 60 de secunde pentru a promova gradul de conștientizare a prostatei și campania de cancer testicular.

    Acesta a fost vizualizat de peste 265.000 de ori în 18 ore după ce a fost încărcat – echivalentul a aproape 15.000 de vizualizări în fiecare oră.

    http://news.sky.com/story/1168600/astronaut-chris-hadfield-stars-in-movember-clip

    Si
    http://www.youtube.com/watch?v=zT2aVoUkSDg&list=UUtGG8ucQgEJPeUPhJZ4M4jA

  • Christina Vlad: (20-1-2014 la 15:12)

    Mario si Fafa noii fani ai lui Chris Hadfield :

    http://youtu.be/TJIZlAehgJY



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Jurnal indian (XIV)

Privesc de pe geamul maşinii vacile sfinte, oamenii care dorm pe stradă, mizeria cruntă, aud zgomotul claxoanelor, urletele indienilor care...

Închide
3.15.202.4