caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Societate civila



 

Scrisoare deschisă: Doamnei Christine Madeleine Odette Lagarde, …

de (16-7-2013)
4 ecouri

 
Scrisoare deschisă:

Doamnei Christine Madeleine Odette Lagarde
Domnului Victor Ponta
Domnului Sorin Oprescu
Altor doamne influente şi altor domni influenţi

Distinsă doamnă şi distinşi domni

O rog insistent pe doamna Lagarde să mai vină la Bucureşti, cât mai des şi cu delegaţii tot mai numeroase.

O mai rog să transmită invitaţia şi altor doamne, altor domni precum şi monarhilor lumii, să vină la Bucureşti, să se plimbe măcar prin Centrul Istoric, pe la Banca Naţională.

Explic şi de ce, stimată doamnă, stimate domnule Ponta şi stimate domnule Oprescu: azi, pe când distinsa doamnă se afla în vizită la Banca Naţională, păzită de zeci şi de sute de flăcăi în uniformă şi în civil, nu am mai fost nevoit să şterg de praf maşinile parcate pe trecerile de pietoni din centru, dispăruseră toate maşinile parcate aiurea. Strada Doamnei era liberă, largă. Deci, se poate. Putem avea un centru cât de cât civilizat, fără maşini parcate pe trecerile de pietoni. Secretul nu constă în hotărâri ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în apariţii televizate ale domnului Primar General, în nu mai ştiu ce legi ori decrete. Soluţia e simplă: trebuie să vină în vizită un oaspete de seamă. Ce să mai pierdem vremea cu petiţii, cu hotărâri, cu proteste, cu referendumuri, cu principiile democraţiei şi ale statului de drept… Nu, toate acestea sunt inutile.

Soluţia este să plimbăm prin Centrul Istoric al Capitalei un oaspete de seamă. Ca atare, rog insistent, în genunchi dacă e nevoie,

– pe primarul general, dl Sorin Oprescu
– pe premierul României, dl Victor Ponta
– pe toate doamnele influente şi pe toţi domnii influenţi,

să invite la Bucureşti cât mai multe personalităţi, una pe zi: azi un oaspete marcant de la FMI, mâine un preşedinte de stat, poimâine un premier, răspoimâine un monarh, de oriunde ar fi. Dacă nu pot ei, măcar soţiile ori soţii lor.

Aceasta este soluţia civilizării centrului capitalei noastre.

Doamnelor şi domnilor, dacă aveţi milă de pantalonii mei cu care şterg aproape zilnic praful de pe maşinile parcate pe trecerile de pietoni din centru, invitaţi la Bucureşti cât mai multe personalităţi. Vă rog insistent. Dau o bere în Centrul Istoric.

Vă mulţumesc, doamnă Lagarde, că astăzi 16 iulie, m-am putut plimba liniştit prin Centru. A fost aşa de frumos. Pentru aceasta, vă rog să primiţi expresia înaltei mele consideraţiuni. Vă mai aştept cu drag în Bucureşti, măcar în Centrul Istoric. Vă rog să veniţi cu delegaţii cât mai numeroase, care să stea cât mai mult timp aici, la noi. Avem sarmale şi mămăligă din belşug. Cu cât veţi veni mai des şi mai mulţi, cu atât vom avea un Bucureşti mai civilizat, mai ordonat, mai curat.

Al dv.
Sorin Paliga
umil profesor de limba cehă, de limba engleză şi de alte chestiuni de lingvistică

Ecouri

  • Alexandru Leibovici: (16-7-2013 la 14:28)

    @Sorin Paliga

    🙂 🙂

    > Avem sarmale şi mămăligă din belşug.

    Da’ mici, micii s-au scos? Deja? 😉

  • Sorin Paliga: (16-7-2013 la 17:21)

    Am trimis scrisoarea primarului general, am răspunsul automat:

    „Mesajul dumneavoastra, adresat Primariei Municipiului Bucuresti prin intermediul site-ului http://www.pmb.ro, incarcat la data de 2013-07-16 14:20:20 a primit numarul de inregistrare 1173899/2013-07-16.”

    Guvernul nu are e-mail! Pe ce adresă îi scriu d-lui prim-ministru?

    Dacă aveți cumva adresa de e-mail a dnei Lagarde, o traduc în engleză/franceză și i-o trimit.

    Mulțumesc pt cooperare.

    P.S. Este o vară superbă pt mine, prima oară după ani temperatura din București este suportabilă, necaniculară (nu suport căldurile peste 30 de grade Celsius), în plus, azi a fost ceva absolut superb, niciodată, absolut niciodată în ultimii ani, nu am văzut un centru așa de ordonat, frumos, curat… În cinstea acestui eveniment, beau două beri Staropramen, made in Romania pe licență cehească. Nu e chiar ca acolo, dar nu e rău. Nazdraví.

  • Wanda Lucaciu: (17-7-2013 la 13:19)

    Un umor grozav! A la Mircea Crisan!

  • Sorin Paliga: (17-7-2013 la 16:03)

    După ce am scris amărîtul ăsta de text, mi-am adus aminte cum s-a ordonat traficul în Piața Victoriei, după ce ani de zile era ceva imposibil acolo: a fost o mare conferință NATO la înalt nivel, cu mii de invitați care, evident, treceau pe acolo. Ceea ce nu s-a făcut în zeci de ani s-a rezolvat în 2 zile. De proiect, de altfel simplu, s-a ocupat fostul viceprimar general Răzvan Murgeanu, vă poate confirma, cred.

    Așadar, ca să pui ordine în nefericitul ăsta de oraș nu trebuie hotărîri, proiecte, referendumuri și alte asemenea prostii, trebuie vizite la nivel înalt, cît mai dese și cu cît mai mulți invitați. Imediat, brusc, se găsesc și soluțiile, indiferent de costuri. Dacă ar veni, să zicem, împăratul Japoniei care ar dori să viziteze tot Centrul Istoric, punem pariu că se repară totul în 6 luni nu în 6 ani?



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Pictorul şi modelul

Atelierul, modelul şi pictorul au intrat în conştiinţa noastră ca o modalitate obişnuită de lucru în arta plastică. Prezenţa directă...

Închide
54.159.186.146