caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica SPUNE



 

Despre simţul proporţiei, corectitudinea politică mondială, sau mai precis, despre lipsa lor foarte suspectă

de (29-7-2013)
17 ecouri

 
Într-una din zilele trecute parcurgeam ştirile venite din lumea musulmană şi vedeam iarăşi câtă distrugere şi moarte au produs musulmanii în acea zi.

În Siria, „rebelii” au tras în 51 de civili neînarmaţi, de fapt o execuţie în masă.

În Egipt fuseseră omorâţi peste o sută de oameni şi mii au fost răniţi.

Armata egipteană deschisese o campanie în pustiul Sinai şi blocase trecerea mărfurilor spre Gaza, care intra treptat într-un asediu de facto.

Nicio „flotilă a păcii” nu a ieşit la drum spre Gaza să protesteze contra blocării ei de către armata egipteană.

Niciun „activist pentru pace” nu şi-a ridicat glasul să condamne adevărata blocadă a Gazei, cea egipteană.

Ipocrizia jubilează.

În Yemen fusese asasinat un membru proeminent al fostului guvern.

În Pakistan, un atac terorist ucidea zeci de oameni.

În Irak continuau exploziile şi alte zeci de oameni sunt ucişi. Al Qaida prinde tot mai mult teren în această ţară care fusese eliberată acum câţiva ani de sub stăpânirea unui dictator dement şi în curând va cădea în mâinile altui dictator.

În Tunisia fusese asasinat un politician din opoziţie, a doua zi a fost înmormântat, iar înmormântarea s-a transformat într-o demonstraţie de furie.

În Libia fuseseră făcuţi evadaţi 1.000 de terorişti, semănând distrugere şi moarte în calea lor spre noua lor libertate, libertatea de a distruge şi a ucide.

Dar ziua încă nu se terminase.

Dar orice s-ar întâmpla în jur, din tot Orientul Apropiat întregii lumi îi arde numai de Israel, o ţară minusculă, care abia se poate distinge pe hartă, într-un colţ al unei regiuni aflate într-un haos dement, greu de descris, doar dacă îl comparăm cu gheena adusă pe pământ.

Preocuparea obsesivă pentru Israel a întregii lumi a ajuns la un nivel patologic, neavând nicio legătură cu realitatea.

Oricine posedă chiar şi un minimum de bun simţ şi este dispus să privească realitatea cu ochii deschişi nu poate să nu vadă că avem de-a face cu o comportare ilogică şi incorectă, practic inumană, din partea criticilor Israelului pe care îl presează să elibereze iarăşi asasini, care nu vor face decât să îngroaşe rândurile celor care produc moarte, distrugere şi teroare în zonă.

Nu, aceasta nu are nicio legătură cu „ocupaţia”, cu „restricţiile” şi cu „oprimarea” unui alt popor, care se află, în mod ironic, în locul cel mai sigur din Orientul Apropiat.

Aceasta are legătură numai cu un singur lucru: cu dorinţa isterică a lumii musulmane de a distruge Israelul, singura oază de linişte şi stabilitate din Orientul Apropiat.

Iar această isterie antrenează şi pe alţii să urle împreună cu lupii şi să facă lucruri iraţionale.

Aceşti „alţii” încep să vină şi din rândurile lumii care se crede civilizată.

Da, care se crede civilizată…

Anexez un videoclip foarte cunoscut, reprezentând un fragment din „discursul” de adio al unui terorist sinucigaş real, în care-şi expune profesiunea de credinţă.

Este testamentul băutorului de sânge declarat şi nu al oricărui fel de sânge.

E întotdeauna bine să nu uităm cum arată realitatea şi să le spunem pe nume.

Transcript:

„Mesajul meu pentru evreii detestaţi: Nu există nici un alt Dumnezeu în afară de Allah, vă vom urmări pretutindeni. Suntem o naţiune care bea sânge. Știm că nu există nici un sânge mai bun decât sângele evreilor. Noi nu vă vom lăsa în pace… până când n-o să ne potolim setea cu sânge, şi setea copiilor noștri cu sângele vostru. Noi nu ne vom odihni până când n-o să plecaţi din ţările musulmane.”

Ecouri

  • Rodica Grindea: (30-7-2013 la 03:58)

    Articol excelent, cu o logică strânsă, în care considerentele personale vin precum concluzii ale unui raționament bine structurat.
    Faptul că această preocupare a lumii civilizate pt. Israel atinge dimensiuni patologice, după cum se demonstrează, este tot o concluzie a acestui raționament: patologică a devenit însăși situația în toată lumea, în care puhoiul islamist nu mai poate fi controlat și îndiguit. Și s-ar putea ca întreaga lume să suporte consecințele acestei atitudini ostile față de noi, chiar în mai mare măsură decât cea în care se confruntă Israelul. Toate aceste declarații ale stângii, uneori concretizate în demersuri politice legate de Israel (de exemplu, ultimele măsuri economice legate de boicotarea produselor și de contractele comerciale pentru teritoriile „ocupate”) reprezintă, cred, încă o concesie, și încă una, făcute acestui fundamentalism care ajunge să dicteze în multe state ale „lumii civilizate”. Aș risca să afirm că este vorba de un fel de „taxă de protecție” plătită acestor factori fundamentaliști care câștigă teren în statele UE. Doar viitorul, relativ apropiat, va arăta pentru cine sunt mai periculoase aceste concesii. Oare „setea de sânge” clamată de teroristul din videoclip va mai putea fi multă vreme potolită numai cu „sângele evreiesc”?

  • Corneliu: (30-7-2013 la 05:25)

    Rodica, fiecare cuvant din ecoul tau este pur si simplu sapat in piatra.

  • olivia: (30-7-2013 la 05:58)

    Eu inteleg ce ziceti, ca Israelul este disproportionat pomenit in presa si in media, da „Acum” pe bune., cei din Israel,de unde inteleg ca sunteti si dumneavoastra, pomenesc cel mai mult despre subiectul asta, si ponderea subiectul Israel pe aceasta publicatie fata de alte subiecte este substantiala. In orice caz va asigur ca eu fiind acum in usa si pana acum cateva zile fiind in Canada, am auzit in ambele tari la televizor, cat m-am uitat , toate stile din tarile arabe de care pomeneste dl. Cornel, si a ramas suficient loc si pentru numeroasele stiri locale, plus vizita papei de la Roma in Brazilia si ce a zis acolo. Mai mult, in USA fmilia mea, avem la televizor un program numit JLTV, cu programe de interes evreiesc. Ghiciti cu ce era plin la stiri acolo, cu ce se intampla in tari arabe si cu vizita papei de la Roma in Brazilia. Despre Israel mai nimic, doar arata dupa aia cum se face o pizza kosher, dar nici bucatarul nu era din Israel, pardon s-a aratat din Israel ceva cu Maccabiah nu stiu ce, nu prea ma intereseaza sportul facut de altii,cand arata asta am pus o pizza la cuptor.

  • Corneliu: (30-7-2013 la 09:00)

    Olivia, nu este vorba in principal de mass media (care pentru problemele din zona totusi acorda Israelui o „atentie” aprioric negativa disproportionata), ci mai ales de pozitia disproportionata pe care o ia politica mondiala si nu in ultimul rand insasi Organizatia Natiunilor Unite.

    Despre pozitia clar antiisraeliana a ONU iti pot aduce cate lucruri doresti.

    Este simptomatica insasi insistenta obsesiva a lui John Kerry, ministrul de externe american, de a se ocupa in ultima vreme numai si numai de problema tratativelor dintre Israel si Autoritatea Palestiniana (intre care domneste totusi linistea), in timp ce intreaga regiune din jur este in flacari, nefacand nimic pentru problemele adevarate care ard.

  • Rodica Grindea: (30-7-2013 la 10:40)

    @Olivia, nu este vorba aici de spațiul (și frecvența) acordată de mass-media din Israel, sau de relatara unor evenimente, să spunem, care nu survin chiar în fiecare zi. Dar faptul că în Marea Britanie, de exemplu, s-au instituit cursuri de îndoctrinare musulmană, cât și faptul că din manualele școlare ale școlilor de stat au dispărut, nu numaidin manuale, ci și din programa analitică pt. istorie lecțiile despre Holocaust spun extrem de mult despre poltica mondială antiisraeliană. Cumva, n-ar fi un drept legtim al evreilor să se ocupe de această temă? Mai ales în condițiile în care internetul este plin de site-uri românești legionare și neofasciste? În ceea ce privește proporția în care scriem articole despre Israel, pe acest site, este prima oară când se plânge cineva de acest lucru.
    Cât ddespre obiecția d-tale că în emisiunile televizate pe care le-ai urmărit în Statele Unite și în Canada „a mai rămas totuși loc” pt. o tematică nelegată de Israel, aceasta mi se pare absolut neîntemeiată: desigur, mass-media oricărui stat dedică cea mai mare parte, în „economia” materialelor difuzate, realității de „acasă”, iar faptul că după caz, se dedică timp și spațiu Israelului nu aduce nimic semnificativ în ceea ce vrei d-ta să demonstrezi!
    Pentru a nu mai vorbi de faptul că în publicațiile aservite ultra-stângii din fiecare stat (și sunt destule din păcate, mare lucru libertatea asta de expresie!), este deplorată situația palestinienilor „asupriți” și „aserviți” de Israel, nu denotă aceeași atitudine ostilă, deseori un antisemitism drapat în mantia atotcuprinzătoare a corectitudinii politice? Poate mai reflectezi?

  • olivia: (30-7-2013 la 13:50)

    Dna Grindea si dl Corneliu, in primul rand vreau sa spun ca apreciez faptul ca in articolele dumneavoastra va ocupati de zona in care traiti si de care sunteti legat nu numai factual dar si emotional. Articolele sunt deci nu numai informate first hand dar au si culoarea locala, necesara unei lecturi satisfacatoare. nu vad ca va apucati sa faceti analiza internationala, ce se intampla in alte tari la mii de mile distanta, de care stiti din lecturi selectionate reflecatand pareri deja formate. In comenentariul meu m-am referit la fraza scrisa de dl Corneliu,citez, ” Dar orice s-ar întâmpla în jur, din tot Orientul Apropiat întregii lumi îi arde numai de Israel, o ţară minusculă, care abia se poate distinge pe hartă, într-un colţ al unei regiuni aflate într-un haos dement, greu de descris, doar dacă îl comparăm cu gheena adusă pe pământ.”

    incercand sa=l asigur ca din fericire, lumii ii arde de ce arde cu adevart. Desi sunt de accord ca ONU este partial in ceea ce priveste Israelul.

    In ceea ce priveste stirea cu Marea Britanie, am fost foarte mirata si am pus intrebarea pe internet si uite ce am primit

    http://wiki.answers.com/Q/Has_the_UK_removed_the_Holocaust_from_its_school_curriculum

    de cateva ori si din diverse surse. Da este adevarat pe Internet gasesc tot felul de minciuni, nici nu stiu ce si pe cine sa mai cred.

  • Corneliu: (2-8-2013 la 17:07)

    Olivia, revin cu ceva intarziere.

    Despre problema predarii temei holocaustului in scolile din Anglia, acest subiect apare putin controversat, dar se pare ca intr-adevar exista o indicatie data profesorilor „sa menajeze sensibilitatile elevilor musulmani” si sa decida la fata locului daca sa predea materialul sau nu.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_teaching_controversy_of_2007

    Apare insa un aspect stupid dezvaluind mai mult decat reaua credinta: Pentru ce ar trebui sa lezeze aceasta tema sensibilitatile copiilor musulmani mai mult decat ale oricaror alti copii? Caci asta nu are nicio legatura cu islamul, nu?

    Nu arata asta oare cat de inveninati sunt parintii acestor copii, cat de animalica a devenit ura lor impotriva evreilor, despre care stiu doar din propria lor propaganda islamo-nazistā?

    Iar apusul capituleaza pas cu pas pretentiilor islamismului organizat

    Eu fiind la fata locului in Israel, ca si doamna Grindea, sunt foarte bine informat si in flux continuu, cu ce se intampla in jur si nu mai putin cu starea de spirit pur si simplu deliranta.

    Vreau sa-ti aduc un exemplu de azi, proaspat. E un discurs al noului presedinte al Iranului, in care declara nici mai mult, nici mai putin ca Israelul, adica intregul stat evreiesc, este o rana veche pe trupul lumii islamice si trebuie extirpata.

    Nu este mai putin grav decat discursurile lui Hitler.

    Deci conducatorii Iranului isi propun un nou holocaust, pregatindu-l in mod intens, inclusiv galopand spre realizarea propriei arme nucleare.

    Clar, deschis http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4412953,00.html

    Retine numai ca practic Israelul are capacitatea de a se apara impotriva unei asemenea amenintari, iar incercarea de a o realiza ar aduce o adevarata catastrofa agresorului. Doar nu ne putem inchipui ca noi ne vom intinde gaturile la casapit, pentru linistea lumii.

    Dar ce fac conducatorii lumii? In conditiile unui occident activ, nu impotent ca acum, o asemenea declaratie de intentii (NU E PENTRU PRIMA DATA, SE FACE DE MULTI ANI INCOACE) ar fi dus de mult la eliminarea din ONU si paralizarea acestui stat pana cand ar fi renuntat la aceasta nebunie.

    Astazi insa, asemenea declaratii sunt luate cu titlu de inventar, desi se stie exact ca au acoperire deplina.

    Lumea occidentala prin pasivitatea ei, chiar simpatia stupida pe care o manifesta fata de „lupta justa” impotriva Israelului (caci prin definitie tot ce e impotriva Israelului e „lupta justa”…) nu face altceva decat sa devina complice pasiva si in cunostinta de cauza cu cei care vor sa ne distruga.

    Si adaug in maniera realist-optimista: paste calule iarba verde…

  • olivia: (2-8-2013 la 20:58)

    Domnul Corneliu, Marea Britanie fata de o scoala e cu totul altceva. Va asigur ca si eu, desi locuiesc in USA stau cu ochii -vorba romaneasca-ca pe butelie sa prind toti dusmanii Israelului in general si ai evreilor in particular. Dar informatia exacta este importanta, in special in publicatiile publice. nu sunt sigura daca publicatii publice este o tautologie, daca este va rog sa ma scuzati. Caci daca ne grabim si din graba scoatem datele din burta sau imaginatie, sau din surse neserioase, credibilitatea unor oameni seriosi si pasionati de subiect devine chestionabila, si asta reprezinta un deserviciu public. uite de exemplu, v-ati grabit cu citatele din noul presedinte al Iranului, acum presa retracteaza, se pare ca tipul nu a spus ce s-a scris in ynet, unde se pare ca a fost a greseala de traducere. Eu stiu de la o ruda foarte apropiata care lucreaza ca ziarista ca ziarul foarte sedrios pentru care lucreaza ii cere 3 surse credibile inainte de publica orice stire. Asta este standardul. 3 surse. Nu zic sa aplicam si noi aceiasi reteta pentru orice scriem, da asta poa sa fie un ghid, daca ne mananca degetele sa scriem. parerea mea desigur.

  • Corneliu: (3-8-2013 la 08:48)

    Stimata doamna Olivia, fenomenul de teama de reactiile musulmanilor din Europa fata de comportari cat de cat pozitive fata de evrei si Israel exista fara indoiala si nu ne putem acoperi ochii fata de capitularea pas cu pas a autoritatilor din acele tari numai ca sa obtina o pace interioara imaginara.

    Datele pe care le-am adus nu sunt scoase din burta, dar par atat de monstruoase incat unora nu le vine sa creada.

    Cat despre declaratiile la fel de monstruoase ale noului presedinte iranian, ele au fost asa cum le-am relatat si nu altfel. Presa nu retracteaza, ci pur si simplu „drege busuiocul”, pentru ca adeptii, sau mai bine zis platitii regimului de la Teheran (inclusiv unele agetii de stiri) isi dau seama ca publicul general inca nu e pregatit sa inghita asemenea monstruozitati. Am spus „inca” pentru ca alte monstruozitati trec deja in liniste microfonul si ecranul.

    Nu, doamna Olivia, noul presedinte Rouhani al Iranului A SPUS acele lucruri si inca altele, iar lucrul este confirmat de o sursa credibila pe care contez in informarea mea (Agentia libaneza Naharnet) care desigur nu are niciun motiv sa dreaga busuiocul si care primeste informatiile nemijlocit sau din surse arabe si iraniene, unde nu pot fi „erori de interpretare” de invocat prostilor.

    Iata stirea: http://www.naharnet.com/stories/en/92898-iran-s-rowhani-says-israel-a-wound-on-muslim-world

    Si ca un mic supliment, vechiul presedinte, Ahmadinejad, inainte de a-i preda stacheta celui nou, cuvanteaza si el si zice (citez in engleza din sursa):

    „I will inform you with God as my witness, a devastating storm is on the way that will uproot the basis of Zionism.”

    Pentru cine are inca nevoie de explicatii e vorba de Israel. Mai zice el si alte blestematii amintite pe scurt in relatare.

    Sursa este aceeasi agentie, care nu greseste in traduceri…
    http://www.naharnet.com/stories/en/92889-ahmadinejad-warns-israel-will-be-uprooted

    Iar in fata acestor amenintari isterice si pregatiri reale de a le pune in aplicare, Europa si alte parti civilizate ale lumii, tac intr-o splendida „corectitudine politica”, as zice surzire si orbire benevola.

    Nu, doamna Olivia, eu nu scot nimic din burta. E adevarul atat de gol, incat multora le e teama, din pudicitate(?) sa creada ce vad.

  • Corneliu: (3-8-2013 la 09:33)

    Apropo de mijloacele prin care imigrantii musulmani reusesc pas cu pas sa intimideze autoritatile din Europa Occidentala, iata aici unul din numeroasele cazuri de tulburari grave produse de acestia in Franta, pentru a demonstra pur si simplu cine e stapanul locului…

    Ei creeaza zone de „no go”, extrateritoriale, in care si autoritatile prefera sa nu intre. S-au petrecut „intifade” de acest gen recent in Suedia (mult mai violente), iar influenta lor santajatoare se resimte si in pozitia externa, in particular si in atitudinea fata de Israel.

    http://inliniedreapta.net/insemnare/cassandra-din-trappes/

  • olivia: (3-8-2013 la 13:43)

    @Dl Corneliu, va asigur ca va inteleg frustarea la raspunsul inadecvat de pasiv al Europei la amenintarile reale ale Iranului. Si inteleg si dilemma dureroasa de actiune.neactiune a Israelului in fata acestor amenintari. Simt cred ce simtiti si dumneavoastra. Idea mea era doar ca orice se publica pe un forum public la subiect sa fie atent selectionat pentru exactitatea faptelor. Si a imaginilor. Bag si imaginile la socoteala, desi in general o poza poa sa reprezinte o 1000 de cuvinte, da chestia asta este in trecut cumva. Ca acum cu photoshop si toate mijloacele tehinice pozele pot fi si modificate, scoase din context, exact ca cuvintele si frazele etc. Eu am capatat un fel de alergie la filmulete astea care circula pe internet, decand cu alegerile lui Obama cand circulau pe forumurile de discutii internetice tot felul de filmulete photoshopate cu el aservit musulmanilor,cand in filmulete el aparea facand nu stiu ce semne/temenele aparent musulmane unor capate acoperite cu turbane. Punctul pe care inecrc sa il fac aici este ca sunt o cititoare precauta, desi as vrea sa cred imediat tot ce citesc. Traind in USA de ceva timp, am mai invatat care sunt sursele credibile pentru mine, ceva lectura, amestecata cu intuitia si experienta sunt un oarecare ghid.Cu stirile din Europa imi e mai greu sa stiu, de aia ii las pe europeni sa le aleaga. Dupa care controlez bineinteles. So it’s me not you. Cu tot respectful.

  • Rodica Grindea: (3-8-2013 la 14:22)

    Olivia, referitor la retragerea lecțiilor despre Holocaust din programa din școlile britanice, am intrat pe linkul pe care-l dai anterior, era Wikipdia, în engleză, limbă care nu-mi este accesibilă, dar spre norocul meu, cu posibilitatea de a alege și alte limbi în care este prezentat vreun material, am ajuns la versiunea spaniolă. Da, legea există în UK, dar tot acolo se și re-co-man-dă ca în regiunile mai „sensibile”, adică cele cu o mai mare densitate de populație musulmană, să se renunțe la acest capitol. EXact cum ți-a spus și Corneliu, cu ce ar leza această pată neagră a istoriei, numită Holocaustul evreilor, sensibilitatea musulmanilor, numai o minte anormală poate corobora cele două informații! Inițial, am încercat să înțeleg textul cu sumara mea engleză, știam și eu că compulsory înseană obligatoriu, dar când am găsit versiunea spaniolă, am înțeles că da, e compulsory, dar cu… derogări la latitudinea autorităților locale! E lăudabilă rigurozitatea d-tale, dar dacă autoritățile britanice sunt de altă părere…

  • Corneliu: (3-8-2013 la 14:25)

    D-na Olivia, sper ca ati observat ca nu m-am bazat pe poze si lucruri contrafacute, ci pe lucruri reale, luate „de la botul calului”.

    Stiu ca lucrurile sunt foarte greu de acceptat pentru cineva cu mintea normala care e departe de evenimente, atata sunt ele de monstruoase, dar realitatea nu poate fi totusi contrazisa.

    Documentarea uriasului mars al urii si isteriei antiisraeliene este insa atat de masiva, precisa si sigura (ca sa folosesc un cuvant in engleza, „reliable”), incat numai cineva care nu vrea sa vada, nu vede clar.

    Ceeace am prezentat este doar „un miligram” din ce as putea aduce zilnic in publicatie din sursele cele mai sigure, daca as avea timp sa ma ocup.

    Deci, trageti concluzia.

  • olivia: (3-8-2013 la 18:16)

    @Draga Rodica,

    Eu cred ca postarea surselor, chiar daca sunt in limbi straine ar trebui sa fie o practica curenta pe forumurile publice. . Este posibil ca presupui ca nu exista alti vorbitori de spaniola pe acest site, de aia nu ai postat sursa. In general aceste presupuneri, in lumea globala in care traim nu au o baza solida. Ma scuzi ca sunt asa de insistenta, dar o fac din respect, e important sa stii cine iti sunt cititorii.

  • Corneliu: (3-8-2013 la 21:37)

    Am gasit acum un articol de analiza care se ocupa exact de aceeasi tema ca articolul meu.
    Se intituleaza:
    „The Arab world going up in flames – but the US, EU and UN focus on Israel”
    adica:
    „Lumea araba este in flacari, dar SUA, Uniunea Europeana si ONU stau focalizate pe Israel”

    http://calevbenyefuneh.blogspot.co.il/2013/08/the-arab-world-going-up-in-flames-but.html

  • Corneliu: (4-8-2013 la 05:17)

    Apropo din nou despre dorinta Europei de a nu vedea.

    Imi amintesc cu umor ca pe la inceputul domniei fostului presedinte al Iranului, Ahmadimejad, acesta s-a exprimat in mod similar, promitand distrugerea Israelului.
    La acea vreme, media europeana s-a aratat teribil de „surprinsa” si a oscilat intre a declara ca vorbele lui Ahmi nu au fost intelese si a spune ca a fost o scapare involuntara.
    Mai tarziu putin, cand declaratiile sale de acest fel au devenit aproape zilnice, media europeana le-au trecut pur si simplu cu vederea, uneori afirmand ca e um stil colorat de a vorbi, lipsit de continut real, iar lumea pur si simplu a ajuns sa se obisnuiasca.
    Azi, cand noul presedinte spune acelasi lucru, se repeta figura.

    Sa nu se uite insa un singur lucru: aceste declaratii au fost intotdeauna adevarate, nu sunt gratuite si sunt insotite de un efort militar urias pentru a obtine capacitatea de a le indeplini.

    Si cand se va trezi Europa ipocrita? Cand,fereasca Dumnezeu, vor suiera rachetele si Israelul nu va fi distrus, pentru ca se va apara. Si atunci constiinta bolnava a Europei se va trezi si va intelege ca trebuie sa acuze pe cel care isi va fi aparat existenta.
    Ca de fiecare data. Pentru interesele sale murdare.

  • Corneliu: (4-8-2013 la 10:51)

    Evenimentele si stirile autentice asupra lor curg in sir neintrerupt. Ele aduc actualizari de la prima sursa asupra ticalosiei pe de o parte si a ipocriziei mentinuta cu toate puterile pe de alta.

    De aceea consider ca propriile mele comentarii la articol fac in fond parte din acesta.

    Cine s-a interesat, isi aminteste desigur ca UE a declarat ca terorista a „ramurii militare” a Hizballa, organizatie terorista cu sediul in Liban si cu creierul in Iran. Desigur ca nimeni nu stie inca sa diferentieze doua ramuri distincte, nici macar maestrii in ipocrizie ai UE, dar asta e treaba lor.

    As putea totusi intelege ca Nasralla, capetenia Hizballa este totusi „ramura politica” pentru ca nu l-as vedea iesind din gaura de sobolan in care se ascunde de 7 ani, sa ia o pusca si sa traga.

    Vineri, individul a iesit totusi din ascunzatoare, bine pazit si cu vesta anti de toate si a cuvantat de „Ziua Ierusalimului” la Beirut, spumegand de la inceput pana la sfarsit in serviciul ideii minicirii Israelului. Nu va radeti de el: omul are la dispozitie 60.000 de rachete gata de lansare si capabile sa atinga orice punct din Israel.

    E suficient sa cititi prima fraza din cuvantarea pe care a rastit-o ca sa intelegeti ca restul va fi doar o dezvoltare a ideii:

    „Dispariția Israelului este un interes national libanez”

    Va dau totusi posibilitatea sa va delectati cu tot discursul:

    http://www.naharnet.com/stories/en/92953-nasrallah-in-rare-public-appearance-israel-demise-a-lebanese-interest-resistance-to-protect-country-alongside-army

    Sursa relatarii, corespondentul agentiei Naharnet din Liban s-a aflat chiar la un metru de ilustrul terorist. Nu e vorba de nicio eroare in relatare, iar „onorabilii” reprezentanti trimisi de tatucul Nasralla se afla in guvernul libanez.

    Ce zice oare Unuinea Europeana? Va tace, in pestilentiara sa moralitate.



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Orăţie de nuntă

Amintirea nunti staruie in camera mereu luminoasa de fotografia celor doi tineri.

Închide
52.14.142.189