caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Luiza Cala sfidează convenţiile

de (19-10-2013)

 
Recent a avut loc o interesantă manifestare artistică pe litoralul Marii Negre, la Mangalia în România şi la Albena în Bulgaria. Sub titlul „Fără graniţe”, au expus în ambele localităţi artişti plastici din România, Bulgaria, Croaţia, Macedonia şi din… Japonia.

Luiza Cala, Pomul vietii

Luiza Cala, Pomul vietii

Despre acest festival de pictură voi relata poate altădată. Dar este un prilej minunat de a vă prezenta pe cea care a fost sufletul acestei interesante întîlniri, Luiza Cala.

Luiza Cala, Albena (2)

Luiza Cala, Albena (1)

Luiza Cala este numele cu care îşi semnează lucrările pictoriţă Luisiana Calaidjoglu. Am cunoscut-o (internetic) în urmă cu cîţiva ani, cînd am fost solicitat să scriu un preambul despre arta ei şi am fost plăcut impresionat de sentimentul de plenitudine şi de claritatea rostirii plastice din lucrările ei.

Luiza Cala, Albena (1)

Luiza Cala, Albena (2)

Suprarealistă în esenţă, dar fără a se refuză figurativului obişnuit, pictoriţa dobrogeană oferă privitorului o imagine intensă în care oricînd domneşte poezia vizuală, lirismul. Artista observă natură înconjurătoare, jocul contrastelor în context emoţional, sugerînd vis şi speranţă, transformînd neplauzibilul în posibil.

Luiza Cala, Mangalia

Luiza Cala, Mangalia

Combinaţia de idealism, în culoarea pură, cu un soi de primitivism naiv sfidează convenţia şi-i permite pictoriţei să se elibereze de codurile existente, permiţind o abordare sinceră, temerară şi evident neconvenţională. Unele lucrări dovedesc un simbolism ezoteric sau au un grăunte de bizar, dar în nici una nu lipseşte acea încărcătură emoţională, care face posibil impactul cu publicul.

Luiza Cala, Mangalia -Ruga colectiva

Luiza Cala, Mangalia -Ruga colectiva

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Fundatia Estuar: 20 de ani de sanatate mintala

Pentru ca in acest an Fundatia Estuar celebreaza 20 de ani de activitate, avem deosebita placere sa va invitam la...

Închide
18.117.152.251