caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Album



 

Amprentă şi lumină

de (22-10-2013)

 
Expoziţia este un interesant dialog între gravură şi fotografie, două forme deosebite de exprimare artistică, cu unele interesante puncte comune, dar şi cu deosebiri esenţiale.

Miriam Cojocaru, The dialog

Miriam Cojocaru, The dialog

Expozanţii sînt vechea noastră cunoştinţă, pictoriţă Miriam Cojocaru (gravură, fine art print) şi fiul ei, Gady Cojocaru (fotografie artistică). Subiectele nu lipsesc pentru că realitatea este proteică, iar viziunea insolită şi provocatoare cere în primul rînd inteligenţă şi prezenţă de spirit. La care se adaugă măiestria, compoziţia, subiectul, mesajul… Nu neapărat în această ordine.

Miriam Cojocaru, Woden Horse

Miriam Cojocaru, Woden Horse

Impresiile şi ideile îndrăzneţe, formatul şi perspectiva sînt învăluite uneori de mister, alteori de lirism. Oricum, sînt surprinse imagini pe lîngă care noi trecem adesea fără a le sesiza semnificaţia sau circumstanţele esoterice. Nu e o alternativă la realitate, ci realitatea văzută şi înţeleasă altfel.

Gady Cojocaru, Without the Window

Gady Cojocaru, Without the Window

Lucrările de grafică ale lui Miriam Cojocaru reiau parţial subiectele din tablourile realizate în culori de ulei pe pînză care au făcut-o cunoscută. Decît că în grafică este esenţial jocul contrastelor, interactia reciprocă,
contextul emoţional. Observarea naturii, prezentarea deliberat succintă permit nemijlocitul impact cu publicul. Descriptiv dar liric, stilul ei sugerează o caldă intimitate care serveşte ideia.

Gady Cojocaru, The Cave

Gady Cojocaru, The Cave

Gady Cojocaru ne prezintă eleganţa sau exuberanţa naturii într-o viziune mai rafinată. Descoperim în ceea ce aparatul de fotografiat surprinde imagini din mediul urban, rural, arhitectură, oameni, subiecte neaşteptate. El îşi propune un proiect interesant într-o manieră diferită. Demersul său este subiectiv, dar astfel îşi explică opţiunea. Omul are un suflet de privitor şi se adresează sufletelor gemene.

Gady Cojocaru, Hassan Bek in the Sunset

Gady Cojocaru, Hassan Bek in the Sunset

De notat că, în ciuda profesionismului artistic demonstrat, Miriam Cojocaru este doctor în chimie organo-metalică, iar Gady – doctor în bio-informatică.
Dr. DOREL SCHOR

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Natural (ziceri)

Eu îţi tai craca ta, tu îmi tai craca mea. Ce bine ne înţelegem noi doi! // O sută de...

Închide
54.242.96.240