Month: June 2010

Uncategorized

Declinul dominatiei americane


Vizele de intrare in Statele Unite se obtin din ce in ce mai greu. In trecut, mii de savanti, cercetatori si studenti straini veneau in America sa invete, sa se specializeze si sa faca cercetari. Multi dintre ei au ramas in SUA si au contribuit enorm la proeminenta tarii in stiinte, tehnologie si medicina. In ultimii zece ani, multi au renuntat sa mai vina in America din cauza degradarii la care sunt supusi in procesul de obtinere a vizelor…

Uncategorized

Teoria conspirației sau fuga de realitate

Din când în când în viața publică din România apare câte un zvon cu privire la forțe oculte ale căror acțiuni malefice sunt menite să subjuge bravul popor român, fie prin “cipul Diavolului” 666 din pașapoartele biometrice, fie prin infectarea cu virus H1N1 a populației sau conspirațiile continue din decembrie 1989 pentru acapararea puterii în stat, inițiate din umbră de organizații sau grupuri mai mult sau mai puțin tenebroase: francmasoneria, evreii, KGB, CIA, etc.

Românii nu sunt nici pe departe singurii predispuși la astfel de tentații, după cum se poate citi în cartea “Voodoo Histories – How Conspiracy Theory has shaped modern history”, de David Aaronovich, apărută la editura Vintage Books din Marea Britanie în 2009.

Uncategorized

1 Iunie cu căpșuni

Cand ne sculam pe 1 iunie stiam ca vom manca capsuni. Capsunile se spalau cu grija, se umba cu ele ca si cu un lucru de pret, se asezau in castronase, se presara zahar.. si se mancau incet, ca sa nu se termine. Invariabil, mai lasam cateva si pentru mai tarziu.

Uncategorized

Austeritatea trebuie să schimbe mentalitatea

Fostul președinte al Statelor Unite, John Kennedy, care spunea în discursul său inaugural, la 20 ianuarie 1961: “Nu întreba ce poate face țara ta pentru tine, ci ce poți face tu pentru țara ta”. Eu aș spune: întreabă-te ce poți face singur pentru tine însuți, căci făcând asta, scutești țara să facă ceva pentru tine. Și dacă fiecare ar face asta, am trăi într-o lume, dacă nu mai bună, atunci poate ceva mai puțin proastă.

Uncategorized

TEMA SĂPTĂMÂNII: “Din lumea celor care nu cuvântă”

“Pe muşchiul gros, cald ca o blană a pământului, căprioara stă jos lângă iedul ei. Acesta şi-a întins capul cu botul mic, catifelat şi umed, pe spatele mamei lui şi, cu ochii închişi, se lasă dezmierdat. Căprioara îl linge, şi limba ei subţire culcă uşor blana moale, mătăsoasă a iedului. Mama îl priveşte şi-n sufletul ei de fugarnică încolţeşte un simţământ stăruitor de milă pentru fiinţa fragedă căreia i-a dat viaţă, pe care a hrănit-o cu laptele ei, dar de care trebuie să se despartă chiar azi, căci vremea înţărcatului venise demult încă.Şi cum se uita aşa, cu ochi îndureraţi, din pieptul căprioarei scăpă ca un muget înăbuşit de durere; iedul deschise ochii.” Emil Gârleanu

Uncategorized

Oare cum se propagă …bancurile?

Societatea modernă se fereşte, în numele “libertăţii” de exprimare, a bunăstării unei societăţi de consum, a unui modernism postindustrial în a sugera măcar necesitatea unei coloane vertebrale bazate pe etica şi morală. Alege cu ostentaţie doar cuvintele care şochează, lovesc, uimesc… Frumosul “canonic” pare ceva monoton, plictisitor, de domeniul trecutului în timp ce “frumuseţea” urâtului, a grotescului, devine cap de afiş…

Uncategorized

De ce persistă terorismul în Grecia

Functionar al statului grec este ucis de un plic explozibil
Un angajat a buiroului politic detinut de ministru ca deputat a adus la minister cu metro un plic
Plicul nu a fost detectat de procedura de control si ajuns la asistentul ministrului a explodat.

Prezint citeva elemente ale terorismului in ultimii treizeci de ani in grecia, care are doua faze prima pina in 2003 a unei organizatii si cea prezenta de inmultire a organizatiilor care par mai profesioniste si periculose.
opredomina atacuri cu bombe.
Terorismul element cotidian in viata grecilor care il intilnesc cind merg pe strada sau la istutituiii sau policilnici care sunt golite pentru comtroale sau anihilare de bombe.

Uncategorized

AND THE CHEESE STANDS ALONE – Part Two of a Pastoral Day

His grand smile which in so many ways said so much about his respect for the land, his duty to others and love for the animals, his family pride, his remaining faithful to traditions of his craft despite the years of progress or change in other areas of the world, said to me “embrace it, enjoy it, relish it, own it, and cherish it” as he spoke to me in words that I never before new. On that mountain, there is a place where great things are made in humble fashion. I humbly bow to the shepherd and his flock, and will cherish as always the many lessons that I learned there.

Uncategorized

Să nu ne îmbătăm cu apă rece

Lipsa adecvată de reacţie a ambasadei şi a celor plătiţi să monitorizeze situaţia din Italia e un fapt pe cât de trist pe atât de cronic, un neajuns ce se perpetuează dincolo de schimbările de culoare politică ale guvernelor de la Bucureşti. Un astfel de exemplu nu poate stimula în bine numeroasele organizaţii ale diasporei româno-italiene, prea puţine dintre ele fiind bine informate în legătură cu ceea ce o vizează.

Uncategorized

Geopolitica încinge politica

Resuscitarea fără precedent la nivel internaţional a „chestiunii transnistrene” readuce RM pe harta geopolitică. Se fac declaraţii comune, se semnează memorandumuri, se „resetează” masiv, pe filiera germană, relaţiile ruso-europene, după exemplul american. Unde e RM în acest tablou? Şi cum va reacţiona aceasta? Dincolo de declaraţiile diplomatice şi politice recente, răspunsul cel mai judicios îl vor oferi cetăţenii cu ocazia alegerilor parlamentare şi prezidenţiale. Va fi o toamnă fierbinte la Chişinău.

Uncategorized

E vremea când bufonii devin eroi

Într-o ţară ca România, răul esenţial pe care îl poate face un guvern de aiuriţi şi amatori este acela de a scoate la suprafaţă din toate mlaştinile şi periferiile ţării bufoni fără anvergură, clovni pe care într-o societate normală nimeni nu i-ar lua în seamă. Această faună se ridică deasupra mlaştinii şi întruchipează figuri mitice de pseudo-eroi. Exasperaţi şi aduşi aproape de marginea prăpastiei, ignoranţii, maneliştii şi consumatorii de telenovele au întotdeauna aceeaşi reacţie: de a valida prin vot sau prin diverse manifestări publice oameni precum Dan Diaconescu, Gigi Becali sau Vadim Tudor.

Uncategorized

“L’Amour dans tous ses états” la Théâtre de l’Orme din Paris

Din 1997, ARTS ET METIERS DU SPECTACLE a inaugurat un nou spaţiu cultural: Théâtre de l’Orme din Paris. Situat în arondismentul 19, acest original teatru se întinde pe o suprafaţă de 300 mp în subsolul unei clădiri de la începutul secolului care adăpostea pe vremuri primele vestiare ale Jandarmeriei din estul Parisului. Două încăperi de 30 mp fiecare, sunt consacrate cursurilor de teatru oferite de regizorul Laurent Azimioară şi renumita actriţă Ada d’Albon.
Laurent Azimioara s-a născut la Bucureşti. Cariera sa de actor, regizor şi profesor s-a derulat în România până în 1981, anul venirii sale în Franţa. Ca profesor a predat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie I.L. Caragiale din Bucureşti, Facultatea de Artă Dramatică şi Regie. Ca regizor a obţinut premiul pentru cel mai bun spectacol la Bucureşti în 1974, şi în 1975, a inaugurat Teatrul Naţional din Bucureşti cu regia la Medeea de Seneca. Din 1963 până în 1981 a realizat numeroase filme de scurt şi lung metraj pentru Televiziunea Română.
La Théâtre de l’Orme au jucat de-a lungul timpului artiştii: Ada d’Albon, Amanda Langlet, Emmanuel Patron, Camille, Rona Hartner, Sébastian Courivaux, Bruno Dega, Jean-Hervé Appéré, Sophie Bouilloux, Laurent Natrella, Christine Tocci, Cedric Vallet, Nicky Naude, Pierre Marzin, Gil Gelweizer, Serge Catanese.

Uncategorized

Al XVI-lea Congres al UIFA – Seul octombrie 2010

Personalitate de renume mondial şi o prietenă constantă a României, Solange d’Herbez de la Tour, vă invită la Al XVI-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Femeilor Arhitecte ce se va desfăşura în octombrie la Seul. Un semnal de alarmă împotriva Mondializării ce ignoră prezervarea patrimoniului vernacular, «Vert Environnement» se adresează tuturor locuitorilor Terrei.

Doamnele arhitecte interesate de acest eveniment, se pot înscrie imediat activând formularele prezentate.

Uncategorized

Apel umanitar

O intamplare care de-a dreptul m-a rascolit este aceea a unei case in care locuia o batrana si care a fost luata de catre ape, rasa pana la temelie. Pana aici au prezentat si televiziunile. Ceea ce nu se stie, nu s-a prezentat la TV, este ca acea casa, luata de ape, a fost oprita in tavalugul ei de o troita… Da, o simpla troita!…

Uncategorized

Rulada din carne tocata

Ingrediente: 500 gr carne tocata de vita 125 gr fulgi de ovaz (sau pesmet) 50 gr ceapa tocata f marunt 1 morcov curatat si razuit 2 catei usturoi maruntit cu presa sau cu cutitul 2 linguri de patrunjel verde maruntit 1 ou sare, piper dupa gust 125 gr ketchup 125 gr de ciuperci maruntite 50 […]

Uncategorized

AND THE CHEESE STANDS ALONE – Part One of a Pastoral Day

“We soon reached his cave, but he was out shepherding, so we went inside and took stock of all that we could see. His cheese-racks were loaded with cheeses, and he had more lambs and kids than his pens could hold…When he had so done he sat down and milked his ewes and goats, all in due course, and then let each of them have her own young. He curdled half the milk and set it aside…”

Uncategorized

Creşterea organică

Creşterea organică nu se aplică numai entităţilor care au un rol principal în circuitul economic – firmelor. Ea se aplică şi persoanelor şi publicaţiilor şi organizaţiilor non-profit şi multor altor actori. În încercarea noastră de a dialoga cu dv. săptămâna aceasta nu ne vom opri decât la cele trei menţionate.
De ce? Simplu, pentru că toate cele trei tipuri de actori definesc ACUM şi deci avem ocazia să identificăm, şi din această perspectivă, cine suntem, ce facem, de ce acţionăm aşa cum acţionăm.

Uncategorized

Argumentele noastre împotriva campaniei de defăimare duse de echipa Băsescu – Boc împotriva Guvernării liberale

Nu a existat in istoria postdecembrista Guvern care sa fie atat de incompetent si care sa depuna atata energie pentru a defaima pe predecesorii sai. Guvernul Basescu – Boc a facut-o cu o tenacitate si cu o obida iesite din comun, dar cu aceeasi nepricepere, cu aceeasi lipsa de stapanire a termenilor economici si cu aceeasi lipsa de fantezie. Daca in primele luni ale guvernarii PSD-PD, aceasta campanie de defaimare a gasit oarecare audienta, acum, dupa un an si jumatate de guvernare jalnica, putini mai sunt cei care dau crezare acestor acuze.

Uncategorized

Dansul cuvintelor cu… Noimă

Oare ce imagine ne-am putea face asupra mişcării bancului de peşti din care am face parte, dacă …evident am fi în postura unui peşte?! Am putea noi, cei cu vederea limitată doar la mişcarea “vecinilor” să intuim măcar fascinantul dans al Întregului (el însuşi format din mii şi mii de indivizi biologic identici)?

Uncategorized

Am întâlnit pensionari fericiți

America isi celebreaza tatii in cea de a treia duminica din iunie a fiecarui an. Contrar imaginii batranilor insingurati, impovarati de griji, respinsi de societate marea majoritate a pensionarilor, pentru nu intra in decriptivism sec va prezint cateva persoane intalnite de alungul zilelor mele de lucru: Eddie, fost politist, veteran al razboiului din Coreea isi […]

Uncategorized

Reprezentarea de drept a minorităților naționale în parlament – un racket politic

Cu o zi înainte de vot, liderul Grupului Minorităţilor Naţionale a declarat: “Vom fi prezenţi în sală, dar ne vom abţine la votarea moţiunii”. Acest grup se situează, prin tradiţie, alături de arcul puterii. Ar fi putut vota împotriva moţiunii, optând pentru stabilitatea guvernului şi aplicarea rapidă a măsurilor care se crede că pot scoate ţara din impas.

Uncategorized

Mandatul Președintelui vs. Interimatul funcției

Discutiile legate de statutul pe care il are presedintele interimar in peisajul constitutional iau amploarea. Poate fi considerata perioada asigurarii interimatului de Presedinte al Republicii Moldova un mandat? Unii juristi afirma ca intrucat Presedintele interimar indeplineste toate atributiile unui sef de stat, acesta exercita un adevarat mandat de Presedinte, generand efectele juridice specifice acestuia.

Uncategorized

BǍTAIA DE INIMǍ A AMERICII

Vom urmari -cu aspiratia de a trece dincolo de fapte spre emotii- rolul jucat de niste francezi in doua revolutii americane: cea mare din 1776 si una mai modesta, industriala cu inevitabile implicatii sociale, in secolul 20. Ne vom ocupa indeosebi de brand-ul Chevrolet.

Uncategorized

Dincolo de boli și bariere

[caption id="attachment_14109" align="alignleft" width="231" caption="Niagara Ultra Races"][/caption]Pe data de 19 iunie, Niagara a fost, pentru al 18-lea an consecutiv, gazda unui eveniment sportiv deosebit „Niagra Ultra Races” ( 10 km, semimaraton – 21.5 km, maraton – 42 km, ultramaraton – 50 km). Reflectând asupra forței nestăvilite a cascadei, am impresia că nu se putea alege un loc mai potrivit pentru desfășurarea acestor curse.

Uncategorized

Teatrul Municipal Satiricus I.L.Caragiale din Chişinău la Paris

Asociaţia Pro-Diaspora France în parteneriat cu Grupul de Iniţiative Culturale Connexions Moldavie vă prezintă: Spectacolul “Made in Moldova!” montat de Teatrul Municipal Satiricus I.L.Caragiale din Chisinau, Vineri 25 iunie ora 20.30 sala de spectacole Le Passage vers les Etoiles, 17 Cité Joly 75011 Paris, Metro L. 2 3 Pére Lachaise REZERVARE INDISPENSABILA! TEL. 06.72.90.90.12 | […]

Uncategorized

Relația specială mânjită de țițeiul din Golful Mexic

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, și prim-ministrul Regatului Unit, David Cameron, au calmat încordarea din relațiile bilaterale generată de catastrofa petrolieră din Golful Mexic declanșată de avaria unei dsonde de foraj a companiei multinaționale BP. Într-o convorbire telefonică ce a avut loc sâmbătă 12 iunie, cei doi lideri au căzut de acord că evenimentul grav […]

Uncategorized

Jucăriile mileniului III

…Cred că ar trebui să ne gândim mult când cumpărăm o jucarie pentru Crăciun sau Paşti, sau pentru o zi onomastică sau pentru a face pur şi simplu o bucurie copilului… Nu valoarea şi nici cantitatea, mărimea cutiei sau calitatea copiei (vezi maşinuţele pentru copii) nu îl va face fericit pe micuţul nostru… ci acele lucruri simple ce pot căpăta valore în interacţiunea Copil – Părinte, acele jucării ce nu sunt în fond decât punţi de lagătură afectivă şi spirituală… jucării animate de cei mari, într-un timp dăruit cu-adevărat celor mici…

Uncategorized

4 zile în Manali. La poalele Himalayei (I)

Cel mai ieftin mijloc de transport din Delhi către Manali (localitate în statul Himachal Pradesh, situată la o altitudine de peste 2000 de metri) este autobuzul. Iar cel mai apropiat  aeroport se află la mai mult de 50 de kilometri de această localitate. Mă hotărăsc, deci, să încerc… O călătorie cu autobuzul în India nu […]

Uncategorized

Jurat în Canada

[caption id="attachment_13576" align="aligncenter" width="310" caption="Stâlpii justiției"][/caption]
Sculptura “Pilonii justiției”, inaugurată în fața Tribunalului din Toronto pe data de 19 iunie 2007, este un omagiu adus cetățenilor canadieni care îndeplinesc importantul rol de jurat în instanţele canadiene, în fiecare an.

Uncategorized

Rusia – „über alles”?

“Nu tot ce străluceşte este aur” (proverb chinez) Lumea devine din ce în ce mai complicată, iar sistemul se reconfigurează. Dacă cu ceva vreme în urmă războaiele mondiale îndeplineau această „sarcină”, astăzi criza globală devine catalizatorul şi pretextul. Criza financiară, devenită economică, va afecta cu siguranţă şi arhitectura politică şi geopolitică a lumii. Multe lucruri […]

Uncategorized

JURĂMÂNTUL de la BUCHENWALD

În ultima instanţă, realizarea Jurământului cade în sarcina generaţiei sau generaţiilor care ne iau locul. Trebuie realizate prevederile acestui Jurământ şi evident nu pentru noi, nu în interesul nostru, cei care l-am depus, ci în interesul tineretului de azi şi urmaşilor acestuia.

Uncategorized

PLDM între “idealiștii de partid” și “conjuncturiștii ex-comuniști”

Fluxurile si refluxurile de pe scena politica moldoveneasca s-au incetatenit pe parcursul ultimelor cicluri electorale. Instabilitatea politica, in paralel cu competitia neloiala pentru unele si aceleasi resurse umane, au conturat si au avansat fenomenul migratiei politice. Traseismul politic dezaprobat de catre mai multe segmente ale societatii civile, in campania electorala din 2009, nu a reprezentat un criteriu imperios pentru electori. Integritatea individuala vulnerabila a actorilor politici rezulta in special din tranzactionarea relatiilor si comportamentelor umane de catre jucatorii politici aflati in superioritate. Iar […]

Uncategorized

Romanian Language, Culture and Civilization Courses – Brasov

The program contains intensive Romanian language classes, conferences on cultural topics and creative workshops: creative writing, 19th century Ball dancing and retro-costumes, Romanian gastronomy and handicrafts. Fieldtrips will be organized during weekends in the Old City of Brasov, Sibiu, the fortified Saxon fortresses around Brasov and Sibiu (Harman, Prejmer, Viscri) the Bran Castle, the Rupea fortress, the Cezar Petrescu Memorial House in Busteni, the Peles Complex in Sinaia (Peles, Pelisor, Foisor), the George Enescu Memorial House in Sinaia and a traditional village. These site visits will benefit from the informed comments of young sociologists, historians and art historians.

Uncategorized

Premiile Uniunii Scriitorilor. Între marginalizare și dezolanta lipsă de interes a românilor

Altadata un eveniment major al vietii culturale si nu numai. O carte si un autor care lua un premiu al Uniunii Scriitorilor capatau aproape instantaneu consacrarea. Cartile erau cautate in librarii, cumparate si citite. Asta se intampla candva. Aflu de pe un alt blog ca vineri seara  s-au decernat la Bucuresti premiile Uniunii Scriitorilor pe […]

Uncategorized

încape şi-un evantai

în tramvai o gospodină cu sacoşă de rafie rezistentă kile de gogoşari o ţine un ceferist întârziat dimineaţă aburoasă pe şinele moi privirea le uneşte la orizont într-o buclă o intersecţie veuri dese uitătură pe ceas nu ştie dacă o să găsească peşte proaspăt trebuia să fie de vreo zece minute în post un mecanic […]

Uncategorized

Utopie, teroare şi genocid

Crimele împotriva umanităţii sunt, trebuie să fie, imprescriptibile. În raport cu ele nu vom greşi niciodată prin surplus, prin exces de memorie. Ori prin revendicarea justiţiei reparatorii. Pe marginea unui articol de opinie pe care l-am publicat în „Evenimentul zilei” despre genocidul armean, apărut pe 26 aprilie, unii cititori mi-au reproşat că nu vorbesc despre […]

Uncategorized

Foamea de locuri de muncă în România. Mica radiografie a cererii

Romania are o foame cronica de locuri de munca! Continuam sa fabricam ingineri si nu mai avem industrie. Un paradox dureros al tranzitiei si al neputintei statului de a avea un model de tara . Bine ar fi ca masurile de austeritate luate de guvernanti sa cuprinda si masuri pentru relansarea industriei. Cu marirea densitatii de hypermarketuri pe kilometru patrat nu scoatem tara asta din criza!

Uncategorized

Rockin’ Transilvania Open Air 2010

Page 1 Derdian cântă împreună cu soprana Lisy Stefanoni la Rockin’ Transilvania Open Air 2010 Seara de 19 iunie se anunță a fi una de excepție pentru iubitorii genului power metal care vor fi prezenți la Bran la ediția a treia a festivalului Rockin’ Transilvania Open Air 2010. Înaintea recitalului pe care îl vor susține […]

Uncategorized

Preserving Romanian cultural heritage

In Sibiu in Romania, the EEA Grants support the restoration of ASTRA National Museum, which is Europe`s second largest open-air museum.

Located in Transylvania, in the heart of Romania, the ASTRA National Museum Complex preserves human and cultural heritage from all over Romania. Everything from small items, equipment and furniture to large wooden houses at the museum has now been preserved for future generations. Some of the objects in the museum date back to the 17th century.

Uncategorized

Reflecţii despre dragoste

Înaintând în vârstă, am ajuns să înţeleg diferit dragostea. Ar trebui ca în şcoli să existe o materie special dedicată dragostei, să nu mai fim lăsaţi să descoperim singuri, pe propria piele, făcând toate prostiile posibile (şi de cele mai multe ori ne-spravieţuindu-le moral sau chiar fizic) ce înseamnă să iubeşti.

Uncategorized

Valabil – dar neomologat

Nu este surprinzator ca tocmai britanicii au fost preocupati de ierarhia sociala si de o posibila teorie a repartizarii oamenilor pe scara sociala. Cum si de ce ajunge cineva intr-un anumit punct al urcusului spre notorietate si bunastare? Este vorba de niste principii insolite, aplicate pe intregul mapamond.

Uncategorized

Din insemnarile unui pensionar. De cand ne stim nu am avut niciun presedinte pe care sa-l iubim cu adevarat (III)

Exemplul batranilor iesiti in strada pentru a protesta ne situeaza din nou in fresca unui basorelief tragic, al drumului grabit catre moarte. Spaima si grija zilei de maine ca efect al reducerii pensiilor cresc odata cu tulburarea apelor sociale din Romania alimentand antipatia, neincrederea vis-à-vis de guvern. Nu s-ar fi ajuns la imbranceli cu jandarmii, […]

Uncategorized

Apel la candidatură: Salonul Internaţional de arte plastice de la Paris 2010

Ne propunem să facem cunoscute anumite manifestări culturale la care poate avea oricine acces. Şansele şi oportunităţile sunt pentru fiecare. Şi pentru că ne bucurăm de fiecare dată când vedem în aceste saloane şi artişti de origine română talentaţi, iată: APPEL A CANDIDATURES AUX ARTISTES PROFESSIONNELS Peintres, Sculpteurs, Photographes de toutes origines Exposition Internationale d’Arts […]

Uncategorized

CONCURS: SONY WORLD PHOTOGRAPY AWARDS 2011

Vă propunem o serie de concursuri unde oricine poate participa. Şi pentru că visele devin de multe ori realitate, iată: SONY WORLD PHOTOGRAPY AWARDS 2011 OPEN COMPETITION Entry Start: 28th May 2010 Entry Close: 5 January 2011 The Power of Imaging… Enter the world where image is passion. The Open competition seeks the true amateur […]

Uncategorized

In memoriam rabi Ernest Neumann!

Duminica, 13 iunie, ora 17.00, ne intalnim la Sinagoga din Cetate pentru a ne aduce aminte de cel care a fost, peste sase decenii, lider spiritual al evreilor din Timisoara, dr. Ernest Neumann z.l. Personalitatea sa a trecut granitele acestei comunitati, fiind apreciat pentru contributia sa la progresul dialogului si respectului reciproc in orasul nostru. Cu […]

Uncategorized

Publicul tinta in campanile electorale

Incep a scrie acest articol prin a-mi pune intreabarea daca PDL-ul a castigat cu adevarat ceva in iarna anului trecut cand, in plina campanie,  arunca in lupta trecerea in legalitate a anumitor substante denumite “droguri usoare”. Era Romania tara care necesetita o astfel de modernizare ultra-occidentala? Bineinteles ca nu. Nu exista nici cultura, nici mentalitatea […]

Uncategorized

Noaptea Galeriilor la GAMB

Singura armă eficientă împotriva kitsch-ului este denunţarea acestuia. ELITE ART GALLERY îşi propune, printr-o expoziţie de o noapte, să aducă în discuţie atitudini, comportamente, caractere, pătrunse de inconfundabilul şi stridentul spirit al ridicolului. Expoziţia se va desfăşura vineri, 11 iunie,  la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti (GAMB), din strada Academiei, nr. 15 (În spatele Teatrului […]

Uncategorized

Drept la replică: Niciun contract public nu a fost pervertit de prezența mea în politică

Realitatea Tv si Antena au preluat fara nicio verificare prealabila informatiile aparute in articolul publicat pe site-ul Inpolitics “Sora Andreei Vass, campioana nationala la consultanta pentru achizitii publice”, care isi propune in mod vadit sa semene suspiciuni asupra integritatii mele si a surorii mele. Va rog sa primiti prezentul drept la replica, intrucat tonul general […]

Uncategorized

“Zaruri și cărți” de Sam Henry Kass

Spectacolul “ZARURI si CARTI” de Sam Henry Kass va avea loc la Toronto duminica 13 iunie 2010, ora 18.00, urmat de proiectia filmului “FIX ALERT” de la ora 20.00, in aceeasi sala a Centrului Cultural Japonez (6 Garamond Court, Toronto, ON, M3C 1Z5 www.jccc.on.ca).

Uncategorized

Festivalul de film studenţesc de la Tel Aviv, 5-12 iunie 2010 A Gala Tribute to New Romanian Cinema

Festivalul de film studenţesc de la Tel Aviv, aflat în 2010 la a 13-a ediţie, se organizează din doi în doi ani, începând cu 1986. Festivalul a câştigat în timp o reputaţie impresionantă, fiind clasificat de Cilect (Organizaţia Internaţională a Şcolilor de Film) ca unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de gen din lume. Festivalul […]

Uncategorized

Diaspora in Cercetarea Stiintifica

Prima editie a acestei conferinte a fost organizata in Septembrie 2008 prin Workshopurile Exploratorii. Evenimentul a dat posibilitatea comunitatii stiintifice nationale de cercetare sa isi prezinte realizarile, a creat premisele pentru punerea bazelor si pentru extinderea a cat mai multe parteneriate stiintifice intre centrele romanesti si internationale de cercetare.

Uncategorized

Capriciu tropical

Ingrediente: somon file taiat in trei bucati 600 gr 200 ml suc de portocale 300 ml de ketchup 150 ml otet alb 1 lingurita de usturoi pisat 100 ml de suc de ananas (sau de mango) ½ de lingurita de ardei iute in boia (sau putin Tabasco) sare, piper dupa gust Metoda de preparare: Amestecati […]

Uncategorized

Cine se joacă cu clima?

Cineva, acolo sus, se joacă, cu clima? Într-o parte ne pîrjoleşte, în alta ne inundă, iar unde nu-i foc sau apă, ne îngheaţă. Şi noi ne frîngem mîinile, neştiind cu ce-am păcătuit. Unii spun că e mîna Cerească care ne avertizează; alţii spun că acum plătim nesăbuinţele trecutului şi prezentului. Toţi au dreptate. Dar în […]

Uncategorized

Criza? Ce criză?

Criza este artificiala si atrage profitori care simt conjjuctura si incearca sa tulbure si mai mult situatia. Aceasta este parerea oamenilor de rind. Ei nu inteleg de ce trebuie sa plateasca pentru greselile altora, de ce dau bani cu galeata statului si firmelor care au generat criza cit si industriei de automobile si de ce […]

Uncategorized

Coloratura naturală

Acum câteva zile am primit un dar din Viena: marea soprana internaţională Sylvia Greenberg a avut gentileţea de a-mi trimite ultimul ei CD intitulat cu tâlc “Hausmusik” .Vă veţi întreba , ca şi mine, de ce muzica de casă şi nu muzica de cameră? Pentru că “eroul” acestei înregistrări e …apartamentul în care locuieşte celebra […]

Back To Top