În retrospectiva cinematograficã a anului trecut, douã filme se aratã fruntaşe la premiile Oscar, „Hugo” a lui Martin Scorsese şi „The Artist” a lui Michel Hazanavicius, primul cu 11 şi al doilea cu 10 nominalizãri.
Tocană spaniolă la ceaun
Mancarea la ceaun nu poate fi egalata la gust de cea pregatita in casa pe gaz sau pe plita electrica.
O israeliancă îi înfruntă pe ultra-religioșii misogini
Anat Hoffman va vorbi la serviciul divin de Şabat de la Templu Emanuel si Templu Beth Am, din Beverly Hills. Parte din discursul său se va referi la ceea ce se petrece în Beit Shemesh. “Măsura securităţii nu este dată doar de apărarea armată a frontierei, ci şi de posibilitatea unei fetiţe de 8 ani de a se duce la şcoală fără a fi intimidată “.
OAMENI ȘI FLORI – UN MESAJ DE FRUMUSEȚE ȘI PURITATE
[caption id="attachment_46120" align="aligncenter" width="150" caption="Ștefan Luchian"][/caption]
Stefan Luchian a fost considerat un pictor al florilor. Sint cunoscute si apreciate numeroasele sale tablouri, naturi statice reprezentind dumitrite, anemone, albastrele, crizanteme, garoafe, maci, bujori sau trandafiri in ulcele, sugerind apartenenta locala.
“Am văzut plutind pe Nistru cadavrele celor ucişi” – îşi aminteşte Arno Blei
Arno Blei, inginer economist – promoţia 1958 – al Politehnicii Bucureşti, a fost deportat în Transnistria la vârsta de 8 ani. Este stabilit în Germania din 1970 şi a răspuns apelului revistei Acum, printr-un text simplu şi cutremurător despre experienţa sa de lagăr. Arno Blei punctează în câteva rânduri şi modul în care se păstrează în Germania memoria Holocaustului –un exemplu demn de urmat şi în România.
România a semnat ACTA
Prin semnarea tratatului ACTA, şi în România a fost legiferată o poliţie a internetului, care deocamdată, în România, nu are personal angajat. Probabil că va avea. Însă, cu siguranţă, pe internet există infractori. Dar şi studenţi şi galerii de fotbal şi medici, profesori, artişti, politicieni şi mult mai mulţi simpli utilizatori, care se bucură cu bună credinţă de libertatea pe care le-a oferit-o lumea virtuală. Cu toţii se întreabă dacă nu cumva această libertate a luat sfârşit.
Școala nr. 1 din Valea-Seacă (Bacău) comemorează victimele Holocaustului
Memorialul 9/11 – New York
M-am aflat la New York într-o duminecă de ianuarie și unul din obiectivele principale ale vizitei mele a fost Memorialul 9/11. Am pășit cu respect, tristețe și compasiune în acest spațiu, unde într-o dimineață senină de septembrie, mii de vise au fost spulberate într-o zbatere de geană. Nu voi putea uita niciodată imaginea tânărului cuprins de disperare la etajul superior al unuia din cele două turnuri, care a preferat să se arunce în abis, îmbrățisând astfel sfârșitul.
Un simpozion mai puţin obişnuit despre Holocaust
Marcarea, la Institutul Francez din Bucureşti, a Zilei Internaţionale a Holocaustului
SERENITATE
Ce învățăm înainte de a ne naște?
Când începem să învățăm despre viața care ne așteaptă?