Month: December 2013

Uncategorized

Ca o libarcă strivită. Însemnări pe un ambalaj de salam

Nu există animal mai scîrbos ca libarca. Mă trec fiori pe şira spinării imaginîndu-mi-le cum amuşină din antene. Se apropie tiptil, în serii de paşi repezi cu opriri la pîndă ca un pluton de comando. Le simt pipăindu-mi pielea ca apoi să-şi înfigă mandibulele şi bălosindu-şi saliva smulg din piele bucăţică cu bucăţică, dacă n-aş băga de seamă…

Uncategorized

Interesu’ poartă fesu’

Pe la jumătatea anului 2010, după incidentul flotilei Mavi Marmara, cînd conducerea Turciei dădea rău de tot din mâini şi din picioare, zbierînd mai-mai să fărîme tot ce se cheamă mass-media internaţională că va trimite în judecată Israelul pentru „crime de război”…

Uncategorized

Amintire cu colinde

Amintiri de la colindat. Prin clasa a două sau a treia împreună cu un var ne-am regăsit în imposibilitatea vizionării unui film la cinema din lipsa de bani. Fiind perioada de iarnă ne-am decis să mergem prin restaurante cu nişte flori artificiale în mâna şi să cântăm şi noi steaua.

Uncategorized

Fereşte-mă Doamne de prieteniile din USL…

„Liderii USL şi miniştrii să dezaprobe în public Legea Graţierii şi Amnistiei, dar s-o voteze în Parlament” — Această duplicitate politică, recunoscută în public, exprimă cum nu se poate mai bine “crezul” şi comportamentul concret şi practic al politicienilor noştri, şi este posibil dar şi necesar, să devină sămânţa care să-i trezească pe români din somnul raţiunii.

Uncategorized

Crăciunul

Cuvîntul “Crăciun” a fost şi este unul dintre „enigmaticele” cuvinte ale limbii române, deşi nu ar trebui să fie aşa, face parte din lexicul creştin fundamental. De fapt, „enigmatic” pare în multe lucrări de referinţă, chiar între cele mai citite şi mai citate, mai ales – acum – dexonline.ro…

Uncategorized

Siesta (ziceri)

Din înfrîngeri învăţăm mai mult decît din victorii. Prefer să ştiu mai puţin. // De cînd sfaturile bune sînt urmate ? // -“Te-ai întrecut pe ţine…” Că pe altul nu ai nici o şansă!

Uncategorized

Se poate mai rău de atât?

Sunt un român, un cetăţean român, ca şi toţi ceilalţi români, simpli spectatori la o piesă de teatru numită “Parlamentul României”, o piesă în care actorii, înainte de a fi nominalizaţi, erau oameni ca toţi oamenii, şi mai inteligenţi şi profesionişti în meseria lor, şi mai puţin inteligenţi şi cinstiţi

Uncategorized

Realismul magic al Ornei Ben-Shoshan

Cunosc de aproape lucrările pictoriţei Orna Ben-Shoshan şi totuşi, dacă trebuie să le încadrez într-o anumită categorie, într-un gen anume, ezit. Orna este posesoarea unui stil propriu, absolut original, cu rezolvări ingenioase şi care crează privitorului o senzaţie de bine şi o stare de optimism.

Uncategorized

Invidia (ziceri)

E mai uşor să fii prost decît deştept. // Nu te încrunta că faci riduri şi te confundă lumea cu vreun gînditor. // Dieta care ajută: mănîncă jumătate, mişcă-te dublu.

Uncategorized

Diplomaţia este calea cea mai bună, însă…

Diplomaţia în condiţii de incertitudine implică întotdeauna riscuri pentru toate părţile. Statele Unite sunt gata să-şi asume riscul deoarece are mult mai puţin de pierdut în caz de eşec. Israelul şi Arabia Saudită nu doresc să-şi asume riscul deoarece au mult mai mult de pierdut dacă se va dovedi că americanii s-au înşelat în aşteptările lor.

Uncategorized

Oameni la muncă

Pe vremea “realismului socialist”, aceasta era o tema comună. Dacă vroia să reuşească, pictorul trebuia să aleagă un loc de muncă, o uzina, un atelier, un furnal, o arie, o sondă… Şi să populeze spaţiul cu oameni care lucrează entuziaşti…

Uncategorized

Secretul (ziceri)

Îi admir pe oamenii care ştiu să-i admire pe alţii. // Intelectualii se înmulţesc prin idei. // Ceea ce unora li se pare extraordinar altora li se pare doar ordinar. // Ultima modă feminină nu îmbracă, abia dacă acoperă.

Uncategorized

Un joc vîndut…

În pofida speranţelor – serioase? – ale Occidentului, privitoare la schimbarea poziţiei Teheranului, preşedintele Hassan Rohani, întrebat dacă intenţionează să desfiinţeze instalaţiile şi utilajele nucleare de pe teritoriul său, a dat un răspuns categoric: „în proporţie de 100% – nu”.

Uncategorized

Cine plăteşte (?) şi cine primeşte (!)…

Nu este normal ca eu, consumator casnic de energie electrică, să depind de «cum bate vântul» în aripile centralelor eoliene, sau dacă noaptea este întunerec, şi bateriile fotovoltaice nu produc curent. Şi producţia de energie hidro-electrică, depinde de nivelul apelor şi de inundaţii. Este treaba internă şi exclusivă a ANRE, un organ special creat să jongleze cu toate tipurile de producţie a curentului, iar mie, consumator de curent, să-mi dea un preţ corect, fără nici o participare la un «poate» sau un «dacă» se va învârti morişca eoliană!

Back To Top