Month: May 2015

Uncategorized

Aţi auzit de pictorul româno-cubanez Sandu Darie?

Este un fenomen ciudat cum artişti, oameni de cultură sau ştiinţă proveniţi din România sunt răspândiţi în lume şi deseori nu sunt asociaţi cu faptul de a fi originari din România. Asta poate pentru că reuşesc să se integreze în mediul cultural al locului. Pe Brâncuşi şi Ionescu “străinii” îi consideră francezi. Cu atât mai mult “urma” unui artist din România este “pierdută” când se întîmplă ca acesta să se fi stabilit în Cuba. Este cazul lui Sandu Darie Lavel (scris in spaniolă: Sandú Darié Lavél), născut la Roman, România, în 1908…

Uncategorized

Pisica neagră

Ai şanse mici pentru o funcţie mare, dar şanse mari pentru o funcţie mică. // Vedem viaţa în roz, uneori cu picăţele. // Răul e şi el relativ. Şi când e foarte relativ, e relativ bine… // Mulţi critică, dar puţini încearcă să schimbe ceva…

Uncategorized

EYROKALYPTO

În situaţia în care Grecia părăseşte zona euro, statul elen se prăbuşeşte din imposibilitatea administrării ţării şi a exercitării funcţiilor strategice precum, apărare, alimentare cu apă şi alimente şi sănătate…

Uncategorized

„Vorbim despre o mare crimă a Uniunii Sovietice, care a culminat cu protocoalele secrete din august 1939”

Pactul din 1939 între Germania fascistă şi Uniunea Sovietică a lui Stalin a revenit recent în atenţia preşedintelui Rusiei Vladimir Putin ca un moment care a „a avut sens” în acel moment pentru „asigurarea securităţii Uniunii Sovietice”. Şocant este că declaraţia a fost făcută săptămînă trecută într-o conferinţă de presă comună cu cancelara Germaniei Angela Merkel…

Uncategorized

Fotbal (ziceri)

“Ca să nu avem probleme, vom discuta numai cu cine ne aprobă…” // Minciuna credibilă se bazează pe un sîmbure de adevăr. // Prostia se plăteşte, dar uneori te mai poţi tocmi. // “Nu vreau să dau lecţii la nimeni, mai ales gratuite”…

Uncategorized

La plecarea unei mari doamne a dansului clasic: Maia Pliseţkaia (1925-2015)

Vladimir Medinski, ministrul culturii din Rusia declara că Maia Pliseţkai a fost „un dansator briliant, inovator şi artist, susţinînd cu credinţă marea tradiţie a baletului rus. Şi-a dedicat viaţa slujind-o din 1943 la Teatrul Bolşoi.” Este adevărat ceea ce spune ministrul rus despre balerina devenită legendară, dar adevărul este spus numai parţial…

Uncategorized

Elegie de primavară

Astăzi mama sărbătoreşte trecerea într-un alt an. Copacii, râurile, florile se despletesc precum degetele mâinilor şi se rostogolesc în lume. Mama mea e cea mai bună tocmai pentru înţelegerea supremă că orice copil îşi părăseşte părinţii- precum puii cuibul.
Niciodată nu mi-a reproşat ori m-a certat pentru depărtarea la care mă găsesc de ani, şi nu s-a plâns. Adevăratul părinte e cel ce nu vrea cu orice preţ copilul aproape de el, în pofida durerii. Sărut Mâna, Mama !

Back To Top