caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Sport



 

Echipa curcubeului din țara cavalerilor teutoni (sau a lui Hitler)

de (27-6-2010)
16 ecouri

Mesut Ozil este unul dintre cei mai buni jucători de până acum de la turneul final al Cupei Mondiale la fotbal. Stai un pic, dar Turcia nu s-a calificat, el cum de joacă? Simplu, evoluează în naționala Germaniei, țară unde s-a născut, din părinți turci.

Alături de el, în lot se află și Serdar Tasci, turc și el, iar Sami Khedira este din tată tunisian. Tatăl lui Dennis Aogo este nigerian, iar Marko Marin este sârb bosniac și spune că toți prietenii lui au fost suporteri ai echipei Serbiei care a învins cu 1-0 Germania în grupa de calificare.

Jerome Boateng are dublă cetățenie, germană și ghaneiană și acum câteva zile a jucat în primul meci din istorie al Cupei Mondiale în care s-au înfruntat doi frați, Kevin-Prince Boateng jucând pentru Ghana. Cei doi frați nu-și mai vorbesc de când Jerome a declarat presei că Kevin-Prince, care joacă  la Portsmouth trebuia eliminat de pe teren când l-a faultat și accidentat pe Michael Ballack, de la Chelsea, în finala cupei Angliei. Din această cauză, Ballack, care este căpitanul echipei Germaniei, a ratat participarea a Cupa Mondială. 

Polonezii sunt bine reprezentați în naționala Germaniei, cu Miroslav Klose, Lukas Podolski și Piotr Trochowski. Mama lui Mario Gomez este spaniolă și Cacau este un brazilian naturalizat german.

Ozil spune că în timpul intonării imnului național, Deutschland uberalles, intonează versete din Koran, iar Podolski și Klose nu-l cântă. 

Așadar, jumătate din lotul echipei Germaniei e format din etnici non-germani, unii dintre ei ne-arieni. Hitler se răsucește în mormântul său virtual.

Ecouri

  • George Gross: (28-6-2010 la 03:30)

    In jocul cu Anglia, aceasta echipa GERMANA a dat exemplul viu de INTEGRARE. Lasind politica la o parte, daca putem trece peste problemele etnice exista speranta intr-o lume fara granite.

  • Petru Clej: (28-6-2010 la 10:55)

    Mesut Ozil a fost din nou excelent in meciul cu Anglia, iar Klose si Podolski au marcat primele doua goluri.

  • Gogu Marinica: (28-6-2010 la 11:17)

    Bucuria ca Hitler se intoarce cu fundul in sus cand aude ca ne-arieni joaca in echipa Germaniei este copilareasca si fara efect. Traind in Germania ca ne-arian, sunt respectat de nemti fara rezerve si asa ii respect si eu. Natiunea Germana este o natiune avansata, civilizata, si inclusiva.
    Nu sunt sigur, dar cand un trib migrator vine in casa ei si incearca sa faca ordine aducind coruptie si revolutie comunista atunci cred ca situatia s-ar schimba.
    Ozil nu are nimic cu politica, nu boicoteaza Germania, si ca si Boateng ajuta aceast tara. Nu vad problema. Autorul articolului are o intelegere minima despre ceea ce scrie. A scris vreodata acest domn un articol despre ce se intampla in ziua de azi in zona Israelului unde emigranti din Polonia si Rusia cu nume slavone, par blond si ochi albastri de arieni care pretind ca au fost oprimati de comunisti, exercita barbarism impotriva poporului Palestinian?! Nu cred, pentru ca domnia sa este un bigot fara busola.

  • Puiu Wolf: (28-6-2010 la 12:49)

    Din moment ce fotbalul a devenit o forma de negustorie si de mercenariat, maimult chiar, „opiumul gloatei”, ce mai e de mirare? De altfel,tartorul arienilor (Adolf bezmeticul), el insusi nu era pur german, germanofon desigur, cand e vorba de puritate rasiala. Dle Clej, mondializarea (gobalizarea) a facut ca aceasta competitie mondiala, acrobatie de dat cu mingea, sa-si piarda intrucatva sensul din cauza interpenetratiei rasiale. E suficient sa dai cateva goluri intr-un meci mai acatarii, ca sa fi transformat indata in marfa scumpa si naturalizata pusa la licitatie. Pentru nemti, dar nu numai, gloria, fie ea de natura sportiva, e o investitie cu foloase, dupa ce si-au pierdut respectul atata timp.

  • Petru Clej: (28-6-2010 la 13:01)

    Acest comentariu semnat de unul care pretinde ca-l cheama Gogu Marinica si ca locuieste in Germania, dovedeste de ce astfel de articole sunt utile ca sa fie demascati extremisti ca el.

    Individul nu a sesizat ca articolul se constituie ca unb elogiu al progreselor enorme facute de natiunea germana, civilizata si avansata, dar doar recent din punct de vedere istoric si inclusiva.

    Nu numai acum 75 de ani, cand Hitler privea cu dispret la victoriile olimpice ale marelui sprinter de culoare Jesse Owens, prezenta unui turc precum Ozil ar fi fost de neconceput in echipa de fotbal a Germaniei, dar nici acum 15 – 20 de ani, inainte de schimbarea legii cetateniei de la dreptul sangelui la dreptul solului ar fi fost imposibil.

    Faptul ca acest Gogu Marinica nu a priceput unde bateam e de inteles si nu I se poate imputa, mai mult nu-l duce capul.

    Dar mult mai grav este ca se da de gol ca un antisemit furibund.

    Tam-nesam se apuca sa pomeneasca de triburi migratoare, comunism si emigranti „din zona Israelului” (ma mir ca nu foloseste denumirea de „entitate sionista” ca cei care nu recunosc Israelul) si emigranti ” cu nume slavone si ochi albastri” care chipurile exercita barbarism impotriva poporului palestinian.

    Daca ati vrut sa aflati cum arata adevaratul bigotism, aveti un exemplu perfect in comentariul acestui „Gogu Marinica”.

  • Petru Clej: (28-6-2010 la 13:20)

    Domnule Wolf, ca traitor in Marea Britanie cunosc foarte bine efectele mondializarii asupra fotbalului.

    Dar comentariile dumneavoastra nu sunt decat tangential relevante pentru acest articol. Cu exceptia lui Cacau, care este naturalizat, ceilalti etnici non-germani din echipa sunt nascuti in Germania din familii mixte sau non-germane, asa ca nu se pune problema racolarii lor din strainatate.

    Mai bine ati remarca si ati taxa antisemitismul acestui „Gogu Marinica” cel care, iritat de mentionarea numelui lui Hitler s-a lansat intr-o tirada antisemita. Ar fi fost mult mai util.

  • Puiu Wolf: (28-6-2010 la 15:39)

    Domnule Clej,
    Este foarte probabil ca dl Gogu Marinica, sa nu fi inteles sensul expozeului dvs.
    Citindu-i comentariul, eu n-am sesizat expresia despre care pomeniti „entitate sionista”. Nu cred ca este prudent sa-i tratam pe toti cei care se pronunta aupra unei situatii conflictuale de antisemiti. Sunt foarte multi israelieni care nu sunt fortamente de acord cu toate actiunile actualului guvern. Ar fi ridicul sa-i taxam de de anti… Si nu uitati, va rog, ca nu toti evreii sunt sionisti, capitol despre care specialistii in domeniu ne-ar putea elucida cat de cat.

    Dar vad ca v-ati lansat serios pe terenul sportului de mase, reveland detalii mai putin cunoscute. De ce oare nu puneti temeiul unei rubrici sportive umpland astfel o lacuna a revistei Acum. In felul acesta, sunt sigur ca ecourile noastre se vor inalta la altitudinea relevantei articolelor dvs.

  • Petru Clej: (28-6-2010 la 18:12)

    Domnule Wolf,

    Daca ati mai putin superficial ati remarca faptul ca acest articol este publicat la rubrica … Sport, a propos de lacune.

    Daca ati fi mai putin superficial, ati fi remarcat ca am scris despre mesajul acestui nemernic antisemit (care a mai trimis comentarii de acest gen, ii cunosc prea bine stilul) „ma mir ca NU a folosit termenul ‘entitate sionista’ „.

    Atitudinea dumneavoastra fata de astfel de scursuri nu se deosebeste fundamental de aceea a multor evrei din perioada interbelica si care a facilitat intr-o anumita masura Holocaustul.

    Ca va place, ca nu va place, la revista ACUM ii vom plesni pe acesti nemernici pana se vor satura, pentru ca nu stiu decat de bata, nu de vorba buna.

    Ceea ce ma mira la dumneavoastra, donnule Wolf, este ca nu reusiti, orbit fiind si de dorinta de rafuiala care va insoteste in permanenta, este ca revista ACUM functioneaza pe principiul valorii adaugate si ca nu veti gasi in paginile noastre articole care repeta tel-quel ce spun altii. Preluam articole din alte publicatii prin conventie.

    Va invit asadar sa abandonati aceasta atitudine pe care o afisati de cand scrieti comentarii si sa va dati seama ca foarte multe de invatat citind revista ACUM.

  • Thomas Lewin: (4-7-2010 la 05:07)

    Cred că articolul dispune de cele trei puncte de sprijin care-i asigură stabilitatea logică: găsim , în primul rând, AFIRMATIA ( succesele lui Owens din 1936); inevitabil, reacţia ostilă a lui Hitler formează NEGATIA; în sfârşit, sârba pe loc dansată de Angela Merkel după al doilea gol al lui Miroslav Klose se constituie într-o salutară NEGARE A NEGATIEI.

  • Thomas Lewin: (4-7-2010 la 05:31)

    Imi cer iertare.Am introdus în destul de pedanta mea argumentare atât informatii din articolul propriu-zis cât şi altele , dintr-un ecou semnat, este drept, de autorul textului de bază.

  • Petru Clej: (1-8-2010 la 21:06)

    Care e problema dumneavoastră, domnule Pascovicci? Ce nu vă convine?

  • Alexandru Firus: (9-8-2010 la 14:08)

    Si uite cum de la fotbal s-a ajuns la polemici de natura xenofoba. Mi-a starnit interesul articolul dumneavoastra, fiind un microbist moderat cu ceva admiratie pentru nationala de fotbal a Germaniei. Oezil a fost supraestimat parerea mea la acest mondial. A avut cateva sclipiri dar de aici pana la comparatia cu Mesii e mult. Cel ce a cantarit cel mai mult in performanta Germaniei a fost tanarul Thomas Mueller. S-a simtit absenta sa in semifinala.
    Legat de remarcile de mai sus, mi se pare un pic exagerat ce a afirmat domnul Gogu Marinica. Dar nu poate fi catalogat ca si anti-semit, desi parerea sa nu este deloc in favoarea politicii israeliene. Este ceva imoral sa nu fi de acord cu niste atrocitati? Lucrurile acestea s-au intamplat incepand cu Deyr-Yassin in 1948, cand o comunitate intreaga palestiniana a fost masacrata, fara exceptii, si au continuat, chiar daca nu continuu si la scara mai mica pana astazi.
    Anti-semit este o persoana care incita la ura rasiala fata de de cei de orgine evreiasca.Chiar trebuie sa fim toti de acord cu ce face Israelul sau comunitatea evreiasca de pretutindeni ca sa evitam blamarea „anti-semita”?

  • Petru Clej: (9-8-2010 la 15:28)

    Domnule Alexandru Firus,

    Dumneavoastră ori sunteți un naiv care n-a înțeles nimic din ce a scris acest Gogu Marinică, ori, la fel ca el, un antisemit sinistru.

    Nu știu de unde a adus acest individ discuția despre evrei sau Israel, legat de acest articol, unde nici vorbă nu e de așa ceva. Ia spuneți-mi ce poate fi altceva decât apologie a nazismului această frază?

    „Nu sunt sigur, dar cand un trib migrator vine in casa ei si incearca sa faca ordine aducind coruptie si revolutie comunista atunci cred ca situatia s-ar schimba.”

    Iar dumneavoastră cădeți în plasa acestui neo-nazist când îi țineți hangul cu palestinienii și mai dezgropați și Deir-Yasin. Care este legătura cu acest articol? L-ați înțeles cumva? Păi dacă e pe așa, atunci legătura dintre Hitler și Holocaust e mult mai evidentă, nu-i așa?

  • Alexandru Firus: (9-8-2010 la 16:24)

    Domnule Petru Clej,

    Cu siguranta dumneavostra simpatizati cu poporul ales.Este destul de greu de a purta o discutie fara a fi ambii, tustrei sau cati isi mai dau cu parerea la acest articol pe o pozitie neutra. Articolul este in principal despre fotbal, si nu trebuia sa se ajunga la discutii mai sensibile. Nu va acuz, dar dumneavoastra ati „provocat” anumite reactii prin mentionarea sinistrului raposat ce sigur primeste inzecit pedeapsa meritata prin ghena ce s-o afla acum.
    Cred ca exagerati in a-l numi neo-nazist.Sunt convins ca nu participa la mitinguri, manifestatii si nici macar la adunari de cuib legionare, ca sa fac o comparatie exagerata. Nu imi pare un admirator al nazismului.Nu vad Heil Hitler, Sieg Heil sau vreun elogiu adus nazismului. Vad doar un individ, care are ceva cunostiinte de istorie recenta si care face niste analogii cat se poate de clare.
    In mine, pentru ca ca m-ati catalogat gresit in ambele descrieri, vad un tanar absolvent de facultate de profil potrivit pentru o asemenea discutie, cu aspiratii si idealuri legate de viitorul meu si al celor dragi mie, si in visele cele mai frumoase legate si de un viitor pozitiv al Romaniei.Suna naiv.Sunt naiv in unele chestiuni, dar cu ce se intampla in Palestina sunt cat se poate de constient.
    Traim intr-o lume realista.Nu stiu cat de actual mai este. Ne invata la scoala ca acum constructivismul american domina lumea. Dar la nivel de an 1947-1948, doctrina suverana era realismul lui Hans Morgenthau(evreu)
    Pe ce baza isi infaptuie evreii propriul stat? Baza politica, justificata in dreptul international?
    Misticismul sionist ii ceva realist? Se pot pune bazele unui stat pe asa ceva? la 1900 erau 6000 de evrei in Palestina?. Cu ce drept ii ingradesc pe saracii arabi, mai sinucigasi unii de felul lor si mai teroristi, sa locuiasca pe teritoriul lor?Sunt disperati.Traiesc mizer si sunt refugiati in tara lor.
    Nu as pune Hitler-Holocaust. As zice mai degraba Himmler-Eichmann-Hans Frank-Heydrich-Mengele Holocaust.Si as zice nu 6 milioane. Nu ma pronunt, dar ceva milioane in minus. Incontestabil a fost Holocaust.Si ura rasiala ii groaznica.Ura de clasa ii groaznica. Tot ce are la baza ura, stiti si dumneavoastra la ce a dus.
    Sunt adept al miscarii legionare.Dumneavoastra probabil aderati la ceva. Dar nu cred ca ne-am aseza la aceeasi masa. Nu sunt anti-semit. Imi plac evrei non-sionisti. Imi place si Roessler. Dar nu imi plac Kissinger, Rockefeller, Eli Wiesel.Si pe Shimon Perez l-as umple de pasta de tomate daca l-as vedea.Nu zic T.L.C.! Mi se pare depasita. Dar pot sa inchei cu Pentru Dumnezeu, Neam si Tara! si ma gandesc ca ati fi de acord macar cu atat.

  • Petru Clej: (9-8-2010 la 16:30)

    Iată cum se demască singur fascistoidul Alexandru Firus: „Sunt adept al miscarii legionare.” Cred că acest lucru spune totul, nu merită citit întreg comentariul care este scris de un ignorant, sfertodoct spălat pe creier pe internet, negaționist (minimalizator) al Holocaustului, într-un cuvânt o scursură.

  • Lucian Herscovici: (10-8-2010 la 08:43)

    Petru,
    Articolul tau imi aminteste de o poezie de Emil Dorian, din volumul „De vorba cu balanul meu”. Diferenta este ca atunci era vorba de morti cazuti in primul razboi mondial, din toate armatele, de ambele parti, inmormantati cu totii in cimitirul de la Kaciamak din Dobrogea, cei din armatele imperiilor fiind de origini multietnice, dar cei mai nenorociti din familie. De exemplu turcul, nascut din diferite etnii: „Bunicul meu, un albanez sadea/ S-a insurat pe vremuri, la Ianina/ Cu o grecoaica, Kera Rodofina”. Dar nu intelege, fiindca „Din neamul nostru, numai eu sunt turc”. Dar acum – fotbal. Deci se poate si altceva, fiecare jucand bine in echipa si in tara care il primeste. Fara razboi, ci in pace. Viata si nu moarte.
    Toate bune,
    Lucian-Zeev Herscovici



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Prima femeie prim ministru în Australia

Intr-o miscare de culise care a suprins pe multi, Australia are, incepand cu 24 iunie 2010 un nou prim ministru....

Închide
18.205.67.119