caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Fotografia Zilei



 

ARHITECTURA

de (17-10-2011)

San Xavier del Bac

Misiunea catolică San Xavier del Bac este cunoscută sub numele de “ Porumbiţa Albă a Deşertului”.

Aflată în deşertul Sonora, Districtul San Xavier of Tohono O’odham Nation la aproape 12 mile sud de Tucson, biserica aparţine ordinului franciscan servind încă comunităţii native pentru care a fost ridicată (O’odham –Indienii Piman). Construită între anii 1783 -1797  a devenit  cel mai desăvârşit exemplu al stilului baroc târziu al Noii Spanii, iar în prezent este cea mai bine conservată misiune catolică de pe întreg cuprinsul Statelor Unite.

Frumuseţea ei se alătură unui cer halucinant în lumina puternică a soarelui din deşert. Turla absentă nu este un capriciu al vremurilor, poate doar o voită asimetrie pentru a-l îndupleca pe Creator de a-şi apleca privirea spre supuşii săi…

Vă invităm să trimiteți fotografii originale, autentice care să se încadreze în această tematică pe adresa fotoacum@gmail.com. Așteptăm propunerile dumneavoastră pentru noi tematici la rubrica FOTOGRAFIA ZILEI.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
A patra cale

Pe 17 octombrie se împlineşte o lună de la lansarea mişcării „Occupy Wall Street” şi aceasta nu dă nici un...

Închide
3.138.125.2