caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX –Conferinţa « Metode, mecanisme şi instrumente folosite pentru aducerea perspectivei de gen în centrul politicilor publice »

de (6-10-2011)


Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX” organizează în perioada 10-11 octombrie 2011, la Hotel “ROYAL” Bucureşti, conferinţa regională cu titlul:

« Metode, mecanisme şi instrumente folosite pentru aducerea perspectivei de gen în centrul politicilor publice »

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferinţe ce au ca scop creşterea nivelului de informare şi sensibilizare a autorităţilor publice locale și centrale, a partenerilor sociali, a societăţii civile şi a mass-mediei cu privire la perspectiva de gen şi promovarea principiului egalităţii de şanse.

Se impune o schimbare a atitudinilor, a comportamentelor şi a structurilor sociale care le împiedică pe femei să se afirme, să aibă o participare activă în societate şi un acces facil pe piaţa muncii. Nivelul de informare şi conştientizare asupra aspectelor privind egalitatea de şanse este încă scăzut. Deseori, atitudinile şi comportamentele se bazează mai degrabă pe clişee şi stereotipuri, decât pe cunoaşterea drepturilor şi nu se cunosc suficient modalităţile de rezolvare a cazurilor de discriminare.

Programul conferinţei este structurat în două părţi, aferente celor două zile de desfăşurare.

I. În prima parte a evenimentului, vor lua cuvântul invitaţi din ţară şi din străinătate şi vor avea loc prezentări în legătură cu tematica egalităţii de şanse.

II. Cea de-a doua parte a conferinţei se va desfăşura sub forma unei sesiuni de lucru la care vor participa experţi în domeniul egalităţii de şanse şi reprezentanţi mass-media. Vor fi abordate stereotipurile de gen şi aspecte ale utilizării limbajului non-sexist în media.

În cadrul evenimentului va fi diseminată broșura cu titlul „Femeia ȋn societate – reprezentare, recunoaștere, respect”.

Conferinţa regională de la Bucureşti se desfăşoară în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivel naţional în cadrul societăţii civile şi administraţiei publice locale şi centrale”, ID POSDRU/97/6.3/S/63007.

Proiectul este implementat de CNSLR-Frăţia, în calitate de solicitant, în parteneriat cu Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor “SED LEX”, Federația Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală “COLUMNA”, Federaţia Sindicatelor din Învăţământ “SPIRU HARET”, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie “LAZĂR EDELEANU”, Federaţia Sindicatelor din Comerţ, Institutul de Educaţie şi Studii Sindicale, Fundația Dezvoltare în Europa, Unione Sindacale Territoriale di Verona – Confederazione Italiana Sindacati Lavoratori şi Unionservices SRL.

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
18.117.183.150