caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Mr. Hyde Park FORUM



 

Vă propunem o rubrică FORUM!

de (20-10-2011)
9 ecouri

Vă propunem o rubrică FORUM!
Dacă nu avem articole pentru Mr. Hyde Park FORUM  într-o săptămână, lansăm subiecte prin această rubrică şi vă invităm să comentaţi.
Un moderator va face tot posibilul să aprobe cât se poate de repede şi fără modificări ceea ce propuneţi spre apariţie!
Propuneţi, prin comentarii postate la această invitaţie, subiecte de discuţie. Cele mai bune propuneri vor fi alese imediat pentru lansare, de către redacţie.

Ecouri

  • Primul: (20-10-2011 la 18:40)

    Recensamintul 2011 contine 100 de întrebări.

    In comparatie, in S.U.A. recensamintul de anul trecut a avut 10 (zece) intrebari si au fost discutii interminabile cum ca ar fi prea multe.

    Oare de ce romanilor nu le pasa de intimitatea lor?

  • George PETRINEANU: (21-10-2011 la 02:59)

    In Suedia nu exista recensamant. Exista un birou central de statistica care insa isi aduna informatiile altfel
    http://www.scb.se/default____2154.aspx

    Nu contest utilitatea recensamantului si a informatiilor care se doresc a fi colectate. Forumlarul recensamantului romanesc poate fi gasit aici
    http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/8881910/1/lgp.pdf

    Cateva comentarii ale formularului
    . La pagina 8, CAPITOLUL PERSOANE apare prima aberatie si dovada de metoda de lucru ineficienta. Pe langa CNP (codul numeric personal) care ar trebui sa fie ,,cheia” structurarii informatiei, se cere completarea (din nou!) a unor date care sunt deja inregistrate si accesibile cu ajutorul codului numeric personal cum ar fi nume, prenume, stare civila. Alte date, ca REŞEDINŢA ANTERIOARĂ ar putea fi obtinute din registrul de date al starii civile prin operatii automatizate.

    Numai acest exemplu arata cum consumul de timp, energie, bani este umflat considerabil din cauza ca principiile prelucarii datelor, bazate in mare pe cnp sunt doar mimate. In realitate administratia romana este agatata inca in inceputul secolului trecut.

    Nu am timp sa citest toate cele 20 pagini ale formularului (as fi recunoscator celui care ar face aceasta recenzie) dar senzatia mea este ca doar 10% din date trebuiau colectate pe teren. Restul ar fi ,,rezultat” prin extragerea din registrele existente.

  • Andrea Ghiţă: (21-10-2011 la 05:22)

    Bun venit pe Forum, stimate „Primul”.
    Înainte de a Încerca să vă dau un răspuns aş vrea să-mi răspundeţi Dvs. la câteva nedumeriri, stârnite de întrebarea Dvs:
    De ce credeţi că romanilor nu le pasă de intimitatea lor? Ce legătură are intimitatea cu recensământul?

  • Liliana Popescu: (21-10-2011 la 07:53)

    nu-mi vine sa cred ca o asemenea intrebare figureaza in recensamantul din Romania …

  • Primul: (21-10-2011 la 12:53)

    Vine noul vecin si-ti pune 100 de intrebari despre tine ii raspunzi? Asta inseamna pentru mine ca nu le pasa.

  • Stefan N. Maier: (21-10-2011 la 15:18)

    Vor sa stie daca ai terminat o institutie de invatamant organizata dupa sistem „Bologna” (intrebarea 25.1.1 parca). In SUA un recenzor care s-ar prezenta la usa cu un asemenea formular ar fi trimis la plimbare imediat.

  • tv: (22-10-2011 la 08:27)

    Se pare ca formularul conceput de birocratia bugetara romaneasca, seamana cu un nou dosar personal! probabil vor sa actualizeze pe Big Brother ! Sau birocratilor le e mai usor sa aiba date servite la tava decit sa munceasca ! Bine ca nu sunt in tara, ca iar ma enervam !

  • Matei Mircioane: (22-10-2011 la 11:05)

    Propunere de întrebare pentru recensământ: „Unde era mama dumneavoastră când v-aţi născut?”
    Recunosc, nu am inventat eu întrebarea, am cules-o de pe stradă. Ceea ce înseamnă că, dacă propun îmbunătăţirea formularului de recensământ, românilor le pasă!

  • George PETRINEANU: (22-10-2011 la 14:02)

    Problema nu ar fi pana la urma un amarat de recensamant odata la cativa ani, ci aceea ca prin datele care ti se cer in diferite ocazii (de cateva ori pe an) atunci cand vrei sa rezolvi o problema personala in relatia cu Autoriatea (sau cu pseudo-Autoritatea – gaze, electricitate etc) esti de fapt iar si iar la recensamant. In unele situatii ti se cere si cazierul (idee pentru un capitol din foaia de recensamant ,,Antecedente sau intentii penale in tara si UE”).



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Închide
3.137.161.222