caractere mai micireseteazacaractere mai mari

Cele mai recente contributii la rubrica Comunicate de presa



 

Decorarea primului cetăţean român de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

de (1-1-2012)

Ambasada României – Londra/ La 31 decembrie 2011, cu ocazia Anului Nou, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a conferit distincţii şi titluri onorifice unor personalităţi britanice care s-au remarcat pe parcursul anului 2011.

Între aceştia se numără şi domnul George Iacobescu, inginer și om de afaceri, cetăţean român, preşedinte şi director executiv al Grupului Canary Wharf, al doilea centru financiar al Londrei. Acesta a primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) pentru aportul său în slujba activităţilor caritabile, comunităţii şi industriei serviciilor financiare, devenind astfel primul român distins de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu un astfel de titlu, care dă dreptul la folosirea apelativului „Sir” înaintea prenumelui.

George Iacobescu s-a născut în anul 1945 în București, la câteva luni după terminarea celui de-al doilea război mondial, în familia unui medic hematolog. A învățat la școala primară din Tunari. A emigrat în Canada în anul 1975 unde a lucrat inițial timp de doi ani ca inginer la firma canadiană Homeco Investments din Montreal, după care, timp de cinci ani s-a ocupat de construcția primei fabrici moderne de granit din America de Nord, la Toronto, apoi a Olympia Center și al Neiman Marcus Buildings (clădire de 64 de etaje) la Chicago, precum și la câteva proiecte mari în Dallas, Boston și Houston.

În anul 1983, odată cu începerea lucrărilor de construcție a centrului „World Financial Center”, s-a stabilit la New York, devenind și vicepreședintele executiv al companiei care s-a ocupat de finalizarea acestui proiect.

În anul 1987, a fost inițiat, ca urmare a deciziei premierului Margaret Thatcher, un proiect de reconversie și reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, proiect denumit „Canary Wharf” și care a fost încredințat firmei pentru care lucra George Iacobescu. El s-a mutat la Londra, devenind vicepreședinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea și construirea a jumătate din viitorul centru financiar Canary Wharf.

În anul 1994, a fost promovat ca membru în Consiliul de Administrație al Canary Wharf Holdings Limited ca director executiv, devenind vicepreședinte executiv în anul 1996 și președinte executiv în martie 1997 al unei companii ce are active de peste 5 miliarde de lire sterline.

Canary Wharf este considerat ca fiind cel de-al doilea centru financiar din capitala Marii Britanii, după centrul financiar istoric „City” care s-a dezvoltat de-a lungul a 500 de ani. Ca volum al tranzacțiilor financiare, Canary Wharf a ajuns să dețină o treime din cel derulat în City, depășind însă volumul de tranzacții derulate în Frankfurt.

În iunie 2003 a fost decorat cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar în anul 2007 a fost numit custode al British Museum.

În numele tuturor românilor din Marea Britanie, Ambasada României doreşte să adreseze cele mai sincere felicitări lui Sir George Iacobescu. Suntem mândri de toţi românii care, prin munca şi inteligenţa lor, reprezintă Ţara cu cinste, distincţie şi caracter. Domnul George Iacobescu este unul dintre cei mai străluciţi exponenţi ai comunităţii româneşti din Marea Britanie. Vă mulţumim, Sir George!

Ecouri



Dacă doriţi să scrieţi comentariul dv. cu diacritice: prelungiţi apăsarea tastei literei de bază. Apoi alegeţi cu mouse-ul litera corectă (apare alături de mai multe variante) şi ridicaţi degetul de pe litera de bază. Încercaţi!

Reguli privind comentariile

 
Citește articolul precedent:
Schimbare

Nu costa mult sa schimbi in bine viata cuiva

Închide
44.206.248.122